Πολιτική|01.04.2022 17:43

Δένδιας: Μίλησε με τον Κουλέμπα - «Έτοιμη να βοηθήσει η Ελλάδα στην Ουκρανία»

Newsroom

Διαδοχική επικοινωνία με τον ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα, και τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ICRC), Πέτερ Μάουρερ (Peter Maurer), είχε νωρίτερα την Παρασκευή, 1 Απριλίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Στον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, ο Νίκος Δένδιας επισήμανε ότι σκοπεύει να επισκεφθεί την Ουκρανία στο προσεχές μέλλον, και ότι η Ελλάδα προτίθεται να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής ομογένειας στην οποία η χώρα μας αποδίδει ιδιαίτερη σημασία, όπως αναφέρεται σε ανάρτησή του στο Twitter.

 Έτοιμη να παράσχει βοήθεια στους εκκενωθέντες η Ελλάδα

Όσον αφορά την επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε την ανάγκη παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη, όπου διαβιοί σημαντικό μέρος της ελληνικής ομογένειας, ευχόμενος όπως η εκκένωση αμάχων, περιλαμβανομένου και ομογενών, να καταστεί εφικτή. «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια στους εκκενωθέντες» υπογραμμίζει στην ανάρτησή του.

υπουργείο ΕξωτερικώνΡωσίαανθρωπιστική βοήθειαΕρυθρός ΣταυρόςΟυκρανίαειδήσεις τώραπόλεμοςΝίκος Δένδιας