Πολιτική|02.04.2022 07:37

Τσίπρας: Σε προσυνεδριακή τροχιά ο ΣΥΡΙΖΑ - Να κάνουμε μια νέα αρχή με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή

Βούλα Κεχαγιά

Σε προσυνεδριακή τροχιά κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με τα στελέχη του να έχουν ανεβάσει ταχύτητες και τα μέλη του κόμματος να προσέρχονται από χθες στις κάλπες για την ανάδειξη αντιπροσώπων.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει το πρόγραμμα περιοδειών του στην περιφέρεια και την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθεί για δύο ημέρες στην Κρήτη όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει υψηλά εκλογικά ποσοστά.

Κατά τις πληροφορίες την Τρίτη θα περιοδεύσει στα Χανιά και την Τετάρτη στο Ηράκλειο.

Στην Κουμουνδούρου επικρατεί προβληματισμός για την εκτίναξη του πληθωρισμού για το μήνα Μάρτιο στο 8%, την ώρα που η κυβέρνηση έχει πει πως όσα μέτρα στήριξης ήταν να λάβει για την ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων έχουν ανακοινωθεί ήδη. O Αλέξης Τσίπρας σχολίασε για τον πληθωρισμό από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο πως το μέσο ελληνικό νοικοκυριό δεν μπορεί να αντέξει τις τρομακτικές αυξήσεις ζητώντας “να υπάρξει τώρα στήριξη των νοικοκυριών με μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και τα προϊόντα μαζικής κατανάλωσης.

Επίσης, οι τομεάρχες Οικονομικών και Ανάπτυξης Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης αναφερόμενοι σ’ αυτήν την εξέλιξη είπαν πως κατεδαφίζει οριστικά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι η ακρίβεια είναι ένα παροδικό φαινόμενο.Το σύνολο των δημοσκοπήσεων δείχνει πως το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην ακρίβεια και την εκτίναξη των τιμών, ενώ οι περισσότεροι δηλώνουν ότι δυσκολεύονται να τα βγάλουν το μήνα καθώς το εισόδημά τους εξαντλείται από την τρίτη κιόλας εβδομάδα.

Η δυσφορία της κοινωνίας για τις υπέρογκες αυξήσεις αποτελεί κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και την κύρια αιτία για την οποία η κυβέρνηση άλλαξε σχεδιασμό για τον χρόνο των εκλογών και ακολούθως άλλαξε και εκλογική στρατηγική με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να δηλώνει ότι “δεν είναι στόχος επί τούτου η αυτοδυναμία”. Στελέχη του επικαλούνται δε και την πρόσφατη δήλωση του αν. υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα, ο οποίος σε συνέντευξή του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι σε περιόδους αναστάτωσης η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προσφύγει στις κάλπες καθώς θα την τιμωρήσει ο λαός. Κατά την Κουμουνδούρου ο κ. Μητσοτάκης συνειδητοποιεί ότι η φθορά της κυβέρνησής του είναι ανεπίστρεπτη και εξ αυτού του λόγου επιδιώκει να κερδίσει χρόνο μιλώντας για εξάντληση της τετραετίας και κάνοντας συγχρόνως στροφή στο θέμα των κυβερνητικών συνεργασιών. Εξ αυτού και η πρωθυπουργική δήλωση ότι “ο λαός θα επιλέξει αν η χώρα θα κυβερνηθεί από ένα ή δύο κόμματα” αλλά και η αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η χώρα εν πάση περιπτώσει πρέπει να κυβερνηθεί.

Η αλλαγή στάσης από την πλευρά του Μαξίμου σε ό,τι αφορά τον εκλογικό στόχο της ΝΔ δεν προκαλεί ωστόσο μεταβολές στην γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπει το 3ο Συνέδριό του στα μέσα Απριλίου ως την καλύτερη αφετηρία για την επισημοποίηση του προεκλογικού του αγώνα. Οι πληροφορίες λένε ότι μέχρι στιγμής ο σχεδιασμός είναι η εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής-εφόσον οι σχετικές προτάσεις εγκριθούν από το Συνέδριο- να γίνει με τη συμμετοχή των μελών την Κυριακή 8 Μαΐου.

Το μήνυμα Τσίπρα για τις εκλογές - Ψήφισε για την εκλογή συνέδρων 

Στην ΟΜ Αμπελοκήπων για την εκλογή συνέδρων ενόψει του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας, δηλώνοντας: «Χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σε όλη την Ελλάδα αυτές τις μέρες ψηφίζουν για να εκλέξουν τους συνέδρους τους για το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία που φιλοδοξούμε να είναι ένα συνέδριο τομής, ένα συνέδριο το οποίο θα θέσει τις βάσεις ώστε να κάνουμε μια νέα αρχή με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή.

Να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ πιο μαζικό, ανανεωμένο, ελκυστικό, ισχυρό, ικανό να εμπνεύσει την κοινωνία, μαζί με την κοινωνία, για τη μεγάλη ανατροπή, την μεγάλη νίκη στις ερχόμενες εκλογές, προκειμένου να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία, σε μια περίοδο που δυστυχώς εκ νέου χειμάζεται. Είναι μια βαθιά δημοκρατική διαδικασία που πιστεύουμε ότι θα δώσει την ώθηση που χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις».

εκλογέςΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπραςειδήσεις τώρασυνέδριο ΣΥΡΙΖΑ