Πολιτική|07.02.2019 12:46

Σοφιανός: Δεν υιοθετούμε την στοχοποίηση “περί άβατου”

Newsroom

Την άποψη του για το αν είναι άβατο ή όχι τα Εξάρχεια καταθέτει στο ethnos.gr ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με το ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός.

Ακολουθεί το άρθρο του στο ethnos.gr

«Τα Εξάρχεια, τα Σεπόλια ή ο Κολωνός είναι γειτονιές της Αθήνας με πολλά προβλήματα, όπως όλες σχεδόν οι συνοικίες της πόλης. Δεν υιοθετούμε την στοχοποίηση “περί άβατου”. Θεωρούμε ότι στην περιοχή αναπτύσσονται παράλληλα δύο τάσεις. Απ’ τη μία το οργανωμένο έγκλημα με το εμπόριο ναρκωτικών και τις συγκρούσεις κυκλωμάτων γύρω από τα είδη ναρκωτικών και τους δρόμους, μαζί με συμμορίες με στόχο την κλοπή και από την άλλη ένα κυνήγι διαμερισμάτων (airbnb) που ξεφεύγει από ατομικές ιδιοκτησίες, αγοράζοντας και πολυκατοικίες.

Σ’ αυτό το σκηνικό μπορούμε να προσθέσουμε τους κερδοσκόπους αλληλέγγυους των καταλήψεων, που στοιβάζουν πρόσφυγες σε διάφορα κτηριακά συγκροτήματα με εμπλοκή και ξένων ΜΚΟ.

Ο Δήμος είναι θεατής, υποβαθμίζοντας τις υπηρεσίες του, συρρικνώνοντας τις δομές του, έχοντας εγκαταλείψει το Λόφο του Στρέφη και την πλατεία. Είναι δουλειά της αστυνομίας να αντιμετωπίσει το έγκλημα, τα ναρκωτικά, τις συμμορίες. Είναι ευθύνη του Δήμου να καθαρίζει, να φροντίζει, να έχει ή να ανοίξει δομές στην περιοχή.

Να στηρίξει το κέντρο πρόληψης, τις θεραπευτικές κοινότητες της περιοχής, τους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία. Να αξιοποιήσει τις κτηριακές υποδομές που έχει, στηρίζοντας τη δύσκολη καθημερινότητα των κατοίκων, ελαφρύνοντας και τους επαγγελματίες της συνοικίας από τη βαριά δημοτική φορολογία».

Κάντε κλικ εδώ και δηλώστε συμμετοχή στο event, το οποίο είναι εικονικό και διεξάγεται στο Facebook.

ΕξάρχειαΝίκος Σοφιανός