Πολιτική|11.04.2022 21:14

Μητσοτάκης για εκλογές: «Το δίλημμα δεν είναι δεξιά ή αριστερά, αλλά πρόοδος ή συντήρηση»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Το διακύβευμα της επόμενης εκλογικής μάχης έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ. Αναφερόμενος στις εκλογές της Γαλλίας τόνισε ότι πρόκειται για «μια μάχη μεταξύ δύο διαφορετικών αντιλήψεων περί προόδου και συντήρησης» και όπως είπε «με τον ίδιο τρόπο διαμορφώνονται και τα πολιτικά διλήμματα στη χώρα μας».

«Πείτε μου εσείς αν όλα αυτά τα ωραία πράγματα που κάνουμε στο gov.gr έχουν κομματικό χρώμα. Αν είναι Δεξιά, αν είναι Κεντρώα, αν είναι Αριστερά. Δεν είναι ούτε Δεξιά, ούτε Κεντρώα, ούτε Αριστερά. Είναι σωστά και προοδευτικά. Είναι μέτρα που σέβονται τον πολίτη και είναι μέτρα που αποδεικνύουν ότι αυτή η παράταξη βάζει πάντα τον πολίτη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της. Αυτές, λοιπόν, οι νέες διαχωριστικές γραμμές θα διαμορφώσουν το πολιτικό τοπίο και καθώς θα πηγαίνουμε και προς τις επόμενες εθνικές εκλογές, που θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το ΄23», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Και μπορεί να μίλησε για εκλογές στο τέλος της 4ετίας, εντούτοις κάλεσε τον κομματικό μηχανισμό να βρίσκεται σε εγρήγορση! «Θέλω να επαναλάβω ότι έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία ο κομματικός μας μηχανισμός να είναι σε απόλυτη εγρήγορση και να τελεί σε μια κατάσταση δυναμικής αναμονής και προετοιμασίας για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, εκτενή αναφορά έκανε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης προς την απλοποίηση της ζωής του πολίτη σε σχέση κυρίως με τη γραφειοκρατίας. Είπε συγκεκριμένα:

«Με σχετικά απλές κινήσεις, κάναμε τη ζωή των πολιτών ευκολότερη. Είναι ένδειξη σεβασμού στον πολίτη να αναγνωρίζουμε ότι έχουμε υποχρέωση ως κράτος να τον διευκολύνουμε και δεν έχουμε υποχρέωση να τον ταλαιπωρούμε. Διότι μέχρι σήμερα, μέχρι τουλάχιστον να έρθει αυτή η κυβέρνηση στα πράγματα, η αντίληψη του πολίτη για το κράτος ήταν ότι το κράτος δημιουργεί προσκόμματα και εμπόδια στην επαγγελματική, στην προσωπική, στην κοινωνική του διαδρομή». Θύμισε, δε, ότι σήμερα παρουσιάστηκαν οι νέες υπηρεσίες που έχουν να κάνουν ουσιαστικά με τα ιατρικά δεδομένα των παιδιών.

«Δημιουργήσαμε δηλαδή, ένα ουσιαστικό ψηφιακό βιβλιάριο, να μην έχουμε το άγχος -όλοι οι γονείς ξέρουμε πόσο μεγάλος μπελάς είναι να χάνουμε το βιβλιάριο υγείας των παιδιών και να μην ξέρουμε τι εμβόλια έχουν κάνει τα παιδιά μας. Και αυτό το πρόβλημα μπορούμε να το λύσουμε χρησιμοποιώντας την τεχνολογία. Και θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Έχουμε ακόμα εξαιρετικά φιλόδοξα σχέδια ώστε να απλοποιήσουμε μια σειρά από διαδικασίες οι οποίες πια θα έχουν και σημαντικό οικονομικό αποτύπωμα», είπε.

Επίσης, μίλησε για τις μεταβιβάσεις ακινήτων προαναγγέλλοντας ότι κι αυτή η διαδικασία θα απλοποιηθεί. «Θα την απλοποιήσουμε και αυτή, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία και απλοποιώντας τις διαδικασίες που κρύβονται πίσω από μία πράξη η οποία θα έπρεπε να γίνεται με μεγάλη ταχύτητα», σημείωσε ενώ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση πλέον προγραμματίζει τις προσλήψεις σε ετήσια βάση και υλοποιούνται με τρόπο αξιοκρατικό και πιο γρήγορο σε σχέση με το πώς τις υλοποιούσαμε στο παρελθόν.

«Θα γίνεται ένας πανελλαδικός διαγωνισμός από τον οποίο θα μπορούμε να αντλούμε στη συνέχεια επιτυχόντες για να στελεχώνουμε δημόσιες υπηρεσίες. Αυτό είναι μία πολύ σημαντική τομή», επισήμανε χαρακτηριστικά. «Όμως ακόμα μεγαλύτερη τομή για το μέλλον της δημόσιας διοίκησης, είναι η ατομική αξιολόγηση του υπαλλήλου να μπορεί να συνδέεται με πρόσθετες απολαβές. Αυτή είναι μία μεταρρύθμιση η οποία είναι συμβατή με την ιδεολογία μας», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

ΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΚυριάκος Μητσοτάκηςεκλογές