Πολιτική|14.04.2022 07:37

Αρχίζει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: Τα μηνύματα που θα στείλει ο Αλέξης Τσίπρας με φόντο τις δημοσκοπήσεις και τη φθορά της κυβέρνησης

Βούλα Κεχαγιά

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι και πάλι έτοιμος να αναλάβει την ιστορική ευθύνη που τού αναλογεί και να βγάλει ξανά τα κάστανα από τη φωτιά όπως έκανε και στο παρελθόν αναμένεται να πει κατά την έναρξη του 3ου Συνεδρίου του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας σε μία ομιλία που θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα ενώπιον 5.700 συνέδρων και προσκεκλημένων στο κλειστό γήπεδο του Φαλήρου.

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναλύοντας τα μηνύματα της Πολιτικής Αλλαγής και της Νέας Αρχής που αποτελούν και τα κεντρικά συνθήματα του Συνεδρίου θα κάνει λόγο για ένα σύγχρονο, μαζικό, συμμετοχικό και δημοκρατικό κόμμα που αντιλαμβάνεται τις ανάγκες της εποχής και ανοίγει δρόμους συνολικά για τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης, ούτως ώστε με τη νίκη -όπως θα πει- στις επόμενες εκλογές με τις κάλπες της απλής αναλογικής να συντελεστεί και το νέο ξεκίνημα.

Όμως, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επαναλάβει και να δώσει έμφαση στο εξής: Μοναδική, απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση μιας διαφορετικής πολιτικής από την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις κάλπες της απλής αναλογικής.

Μάλιστα, αναμένεται να τονίσει ότι η νίκη θα έρθει σε διάψευση των δημοσκοπήσεων, που ήδη τους τελευταίους μήνες επιχειρούν να περιορίσουν τη διαφορά από τη ΝΔ για να μην εκτεθούν τελικώς στην κάλπη. Η νίκη αυτή, θα τονίσει, θα αποτελέσει και την εγγύηση μίας ισχυρής Αριστεράς, ώστε να συγκροτηθεί μια προοδευτική κυβέρνηση που θα περιορίσει τις ανισότητες και θα επαναφέρει το αίσθημα δικαιοσύνης στην κοινωνία. Επιπλέον, αναμένεται να κάνει αναφορά και στις γαλλικές εκλογές και να επισημάνει πως σε αντίθεση με τη Γαλλία, στη χώρα μας ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διασφαλίζει πως η αναζήτηση εναλλακτικής από τα χρεοκοπημένα υποδείγματα θα έχει προοδευτικό πρόσημο. Κι επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως το μεγαλύτερο κόμμα της Αριστεράς στην Ευρώπη θα αποτελέσει παράδειγμα προοδευτικής διεξόδου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται να περιγράψει την πολιτική και κοινωνική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα, θα πει ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει να διαχειριστεί τις μεγάλες κρίσεις που ταλαιπωρούν την κοινωνία (υγειονομική, πόλεμος, κρίση ασφάλειας, κλιματική και ενεργειακή κρίση) και να τονίσει ότι μέσα από τις πολιτικές της η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει λειτουργήσει ως επιταχυντής αυτών των κρίσεων καταγράφοντας πανευρωπαϊκές αρνητικές πρωτιές.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα πει ότι οι πολίτες και οι κοινωνίες διεκδικούν ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, ισχυρό δημόσιο που θα διευρύνει και θα προστατεύει τα δημόσια αγαθά για τη μείωση των ανισοτήτων και θα τονίσει ότι ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο απεχθάνεται το δημόσιο αξιοποιώντας το ως λάφυρο για μία ελίτ που εκπροσωπεί, αλλά είναι και ο επίτιμος εκπρόσωπος μιας ιδεολογίας που χρεοκόπησε.

Στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα απευθύνουν μαγνητοσκοπημένο χαιρετισμό ανάμεσα σε πολλούς εκπροσώπους ξένων πολιτικών κομμάτων, ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και ηγέτης του δημοκρατικού Κόμματος Ενρίκο Λέτα, ενώ δια ζώσης αναμένεται να χαιρετίσει ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ.

κυβέρνησηΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώρασυνέδριο ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας