Πολιτική|14.04.2022 13:22

Οικονόμου για Παναγιωτόπουλο: Δεν έχει αλλάξει τίποτα αναφορικά με τις προκλήσεις της Τουρκίας – Τι είπε για τη χαλάρωση μέτρων

Αλέξανδρος Διαμάντης

Στη φάση διαμόρφωσης εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση του κόστους της ενέργειας βρίσκεται η κυβέρνηση, σε περίπτωση που δεν υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση. 

«Αναμένουμε ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και αν αυτό δε γίνει η χώρα θα εφαρμόσει το δικό της εθνικό σχέδιο θα έρθει να προσθέσει νέες πολιτικές στήριξης προς την ελληνική κοινωνία», τόνισε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι η χώρα μας επεξεργάζεται το δικό της εθνικό σχέδιο, το οποίο « θα έρθει και θα προσφέρει μεγαλύτερη στήριξη και ανακούφιση στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας για τις τιμές του ρεύματος».

Διακριτικό… άδειασμα Παναγιωτόπουλου

Την ίδια ώρα, ο Γ. Οικονόμου άδειασε «προσεκτικά» τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη χθεσινή δήλωσή του για το ΝΑΤΟ και την Τουρκία. «Καμία απολύτως παραδοχή δε συνιστά (σ.σ. η δήλωση Παναγιωτόπουλου). Δεν έχει αλλάξει τίποτα σε ό,τι αφορά τη χώρα μας σε ό,τι αφορά τις προκλητικές και παράνομες κινήσεις της Τουρκίας είτε εκδηλώνονται με υπέρπτησης είτε με προκλητική ρητορική», υπογράμμισε με νόημα. 

Ακόμα σχετικά με τη χαλάρωση των μέτρων ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών, οι οποίοι όπως είπε «σταθμίζουν τα δεδομένα, εισηγούνται στην κυβέρνηση και η κυβέρνηση αποφασίζει. «Ακολουθούμε την παγκόσμια τάση,  δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με αυτό που κάνουν και υπόλοιποι», προσέθεσε χαρακτηριστικά. 

Αναφορικά με την νέα αύξηση του κατώτατου μισθού απέφυγε να απαντήσει ποια ακριβώς θα είναι, παραπέμποντας στις ανακοινώσεις που θα γίνουν στο αμέσως επόμενο διάστημα. «Η κυβέρνηση με κάθε ευκαιρία επισημαίνει ότι η μισθοί  πρέπει να ανέβουν. Αυτήν την απάντηση πρέπει να δώσουμε στην νέα γενιά που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρείται από αλλεπάλληλες κρίσεις», σημείωσε. 

άρση μέτρωνΓιάννης Οικονόμουειδήσεις τώρακατώτατος μισθόςΝίκος Παναγιωτόπουλος