Πολιτική|20.04.2022 07:18

Αλέξης Τσίπρας: Ξεδιπλώνει τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ μετά το Συνέδριο – Τι θα πει στο OPEN

Βούλα Κεχαγιά

Τα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μετά το 3ο Συνέδριο του κόμματος αναμένεται να περιγράψει σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο OPEN και τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ευλαμπία Ρέβη.

Τι θα πει σήμερα ο Τσίπρας στο OPEN

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναμένεται να αναφερθεί στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία της 15ης Μαΐου για την ανάδειξη Προέδρου και νέας Κεντρικής Επιτροπής και να μιλήσει για τον αναβαθμισμένο ρόλο που θα έχουν πλέον τα μέλη του κόμματος τα οποία δεν θα εκλέξουν μόνο τη συλλογική ηγεσία αλλά θα συμμετέχουν στη διαμόρφωση σημαντικών πολιτικών αποφάσεων.

Αναμένεται να επαναλάβει τις 5+1 δεσμεύσεις του κόμματός του που θα υλοποιηθούν με μία προοδευτική κυβέρνηση παρουσιάζοντας το σχέδιο για την ουσιαστική αντιμετώπιση της ακρίβειας, την ενίσχυση της εργασίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και τον αγροτικό κόσμο, το κοινωνικό κράτος, την κοινωνική προστασία, την νέα γενιά αλλά και την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επαναλάβει γιατί στο δίλημμα “Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα” η απάντηση για το κόμμα του είναι ο σοσιαλισμός και να εξηγήσει γιατί πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι έτοιμος, πιο έμπειρος, πιο ώριμος και πιο αποφασισμένος να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας μέσα από μία πολιτική αλλαγή που θα βάλει τέλος στον εφιάλτη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.

Το μήνυμα που θα εκπέμψει είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιθυμεί και επιδιώκει να αλλάξει για να αλλάξει και την χώρα τονίζοντας πως το 3ο Συνέδριό του αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα για την νέα αρχή του κόμματος που θα οδηγήσει και στον σχηματισμό μίας προοδευτικής κυβέρνησης που έχει ανάγκη ο τόπος.

Δεν αποκλείεται λοιπόν να εξηγήσει γιατί κατά τη γνώμη του είναι καθοριστική η σύμπραξη όλων των πολιτικών δυνάμεων που αυτοτοποθετούνται στον προοδευτικό χώρο αλλά και η αναγκαιότητα να ανοίξουν εγκαίρως τα χαρτιά τους, πριν από τις εκλογές ούτως ώστε να διαπιστωθούν ποια σημεία προγραμματικής σύγκλισης υπάρχουν μεταξύ τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας όπως δήλωσε και στο κλείσιμο του Συνεδρίου πιστεύει ότι οι εκλογές για την ανάδειξη της συλλογικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορούν να γίνουν μία γιορτή της Δημοκρατίας, ανεξάρτητα από τις όποιες εσωτερικές διαφοροποιήσεις προκειμένου αυτή να οδηγήσει στον μεγάλο στόχο που είναι η πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι απαντήσεις που θα δώσει για τα εσωτερικά του κόμματος σε σχέση με όσα έλαβαν χώρα την τελευταία ημέρα της ανώτερης κομματικής διαδικασίας.

ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπραςσυνέδριο ΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραOPEN