Πολιτική|28.04.2022 14:02

Μητσοτάκης μετά το μπαράζ υπερπτήσεων: Να σταματήσει άμεσα η απαράδεκτη συμπεριφορά της Τουρκίας – Ενημέρωσα τον Στόλτενμπεργκ

Newsroom

Σκληρή απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε λόγο για «απαράδεκτη συμπεριφορά», στον απόηχο του μπαράζ υπερπτήσεων.

«Να σταματήσει άμεσα η απαράδεκτη συμπεριφορά της Τουρκίας»

Ο πρωθυπουργός, κατά τις κοινές δηλώσεις με την ομόλογό του της Φινλανδίας, ανακοίνωσε πως ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ για την τουρκική προκλητικότητα. «Μίλησα με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ και τον ενημέρωσα για την προκλητική συμπεριφορά των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας και έκαναν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά. Αυτού του είδους η συμπεριφορά είναι απολύτως απαράδεκτη και υπονομεύει την ευρωπαϊκή ασφάλεια αλλά και την ενότητα του στόχου που έχει το ΝΑΤΟ σε μια στιγμή που είναι απαραίτητο να μείνουν ενωμένα όλα τα κράτη μέλη», είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Αυτή η συμπεριφορά υπονομεύει όσα συζήτησα πρόσφατα με τον Ταγίπ Ερντογάν και πρέπει να σταματήσει άμεσα. Θα το προωθούμε σε όλα τα διεθνή φόρα και θυμίζω ότι η Τουρκία δεν έχει ευθυγραμμιστεί με όλα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ όσον αφορά στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία».