Πολιτική|08.02.2019 23:03

Θεοδωράκης: «Το Ποτάμι δεν θέλει Βαλκάνια με μαύρες τρύπες»

Newsroom

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί οι πολίτες χάνουν την εμπιστοσύνη τους στους πολιτικούς, είπε, προσθέτοντας ότι ζούμε σε μια εποχή που οι κυβερνήσεις στηρίζονται σε πληρεξούσια βουλευτών, βουλευτές αλλάζουν κόμματα, ανάλογα με την ημέρα και την ώρα και πολιτικοί καθοδηγούνται μόνο από δημοσκόπους και διαφημιστές.

Απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση είπε ότι δεν ψηφίζει την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, με σκοπό να μείνουν "άσπιλοι" και ''αμόλυντοι" και να βγάλουν πάλι οι άλλοι τα κάστανα από τη φωτιά. Κάλεσε, δε, τη ΝΔ να ξεκαθαρίσει τη θέση της και να πει στον ελληνικό λαό, που τον καλεί να συνεχίσει να διαδηλώνει κατά της Συμφωνίας, ότι ως κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την είσοδο καμίας χώρας που φέρει το όνομα ‘’Μακεδονία’’, στην ευρωπαϊκή οικογένεια. «Αυτός θα ήταν ο συνεπής επίλογος στο εθνικιστικό σας αφήγημα» κατέληξε.

Σχετικά με τις θεωρίες συνωμοσίας στελεχών της ΝΔ, που αποδίδουν την ψήφιση της Συμφωνίας στις πιέσεις των Αμερικανών συνέστησε αλλαγή ρότας, γιατί διαφορετικά, όπως είπε, «τους βλέπω στην επόμενη επέτειο του Πολυτεχνείου να διαδηλώνουν α λα μπρατσέτα - Γεωργιάδης και Σκουρλέτης μαζί - έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ φωνάζοντας: ‘’Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι’’».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ασκώντας δριμεία κριτική και στην κυβέρνηση, έκανε λόγο για έναν κυβερνητικό σχηματισμό, ο οποίος θα ψηφίσει υπέρ μιας ΝΑΤΟϊκής επιλογής, αλλά ταυτόχρονα, συνεχίζει να χειροκροτεί το καθεστώς Μαδούρο.

«Το Ποτάμι δεν θέλει Βαλκάνια με μαύρες τρύπες» ξεκαθάρισε και πρόσθεσε πως «το Ποτάμι, το οποίο εκπροσωπώ και στο οποίο ηγούμαι, δηλώνει εν γνώσει των συνεπειών των κοινοβουλευτικών νόμων, αλλά κυρίως με γνώση των νόμων της φυσικής, ό,τι θα επιμείνει σε αυτήν εδώ τη Βουλή, αλλά και στην επόμενη Βουλή, να υπερασπίζεται τη λογική και την πολιτική και κυρίως τους πολίτες που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν το Ποτάμι».

Σταύρος ΘεοδωράκηςΠοτάμι