Πολιτική|05.05.2022 10:23

ΝΔ: Η κίνηση Μητσοτάκη που φέρνει ήρεμα νερά στο Συνέδριο

Newsroom

Σε …  ήρεμα νερά αναμένεται να κυλήσει το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που ξεκινά αύριο και ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Άλλωστε του συνεδρίου θα προηγηθούν  οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τους λογαριασμούς της ενέργειας  και έτσι τα «γαλάζια» στελέχη θα προσέλθουν στο Metropolitan Expo - όπου θα διεξαχθεί το συνέδριο -  με μεγαλύτερη.. αισιοδοξία.

Δεν αποτελεί άλλωστε  μυστικό πως το τελευταίο διάστημα υπάρχει κλιμακούμενη δυσαρέσκεια στους πολίτες για τους υπέρογκους λογαριασμούς, με τους βουλευτές του κόμματος να γίνονται αποδέκτες έντονων παραπόνων στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό υπήρχε ο κίνδυνος οι σύνεδροι να επικεντρώνονταν στο ενεργειακό και να επικρατούσε  μια εσωστρέφεια στο συνέδριο. Μια τέτοια εξέλιξη θα ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με τη θετική ατζέντα που θέλει να καλλιεργήσει η κυβέρνηση και δεν θα βοηθούσε και την επιχείρηση γαλάζιας συσπείρωσης που είναι σε εξέλιξη.

Με τις σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού και την αυριανή εξειδίκευση από τους αρμόδιους υπουργούς ο σκόπελος αυτός θα ξεπεραστεί και δεν αναμένεται  … γκρίνια από τους «γαλάζιους» συνέδρους.

ΚΟΥΚΟΥ

ενέργειαΚυριάκος ΜητσοτάκηςΝέα Δημοκρατία