Πολιτική|09.05.2022 18:51

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: 179.005 πολίτες ψήφισαν την Κυριακή - 95% πήρε το όνομα και ο πράσινος ήλιος

Αλέξανδρος Διαμάντης

Στις κάλπες βρέθηκαν την Κυριακή, 8 Μαΐου, 179.005 μέλη και ψηφοφόροι του Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου να ψηφίσουν για το νέο όνομα του κόμματος καθώς επίσης και για την εκλογή Συνέδρων και των ηγεσιών στις Νομαρχιακές και Τοπικές Επιτροπές. Μάλιστα, το νέο όνομα ΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛ ψηφίστηκε σχεδόν… καθολικά καθώς σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση έλαβε 95%! Από την Χαριλάου Τρικούπη εμφανίζονται πλήρως ικανοποιημένη κυρίως από την συμμετοχή, η οποία όπως τονίζουν ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Θυμίζουμε ότι 270.000 πολίτες είχαν βρεθεί στις κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου, με το διακύβευμα βέβαια τότε να είναι σαφώς μεγαλύτερο. Επίσης, επιτεύχθηκε ο στόχος το νέο όνομα να έχει μαζική αποδοχή, εξ ου κιόλας ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν επέλεξε το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη, το οποίο δεν ήταν πλήρως αποδεκτό από όλες τις φυλές του κόμματος.

«Μια καινούργια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό»

Συνεπώς, πλέον το ενδιαφέρον στο Συνέδριο του κόμματος. Όπως έγραψε νωρίτερα το ethnos.gr., o Νίκος Ανδρουλάκης εκεί θα «χτίσει» το εκλογικό αφήγημα του Κινήματος Αλλαγής, γνωρίζοντας ότι τόσο η συμμετοχή όσο και η νέα ονομασία δίνουν μια νέα πνοή στο κόμμα. «Οικοδομούμε μέρα με τη μέρα μια καινούργια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό σε κάθε πεδίο των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης μετά το εσωκομματικό δημοψήφισμα, δείχνοντας τις προθέσεις του εν όψει και του συνεδρίου.

Μάλιστα, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι στη χθεσινή του δήλωση μίλησε για «Δημοκρατική Παράταξη», μολονότι δεν εμπεριέχεται στο όνομα όπως και ο ίδιος επιθυμούσε. «Μαζί με τις μνήμες μιας ιστορικής παράταξης, που ταυτίστηκε με τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια. Επέστρεψαν οι προσδοκίες να γίνει ξανά η Δημοκρατική Παράταξη, μαζί με τις δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και των κινημάτων της οικολογίας , η φωνή της δημιουργικής Ελλάδας», σημείωσε με νόημα.

ΚΙΝΑΛεκλογέςΠΑΣΟΚΚίνημα Αλλαγήςειδήσεις τώρα