Πολιτική|10.05.2022 19:34

Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για ΑΠΘ: «Τους καλύπτει», λέει η κυβέρνηση - Τι απαντά η Κουμουνδούρου

Αλέξανδρος Διαμάντης

Πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τα γεγονότα στο ΑΠΘ ξέσπασε, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάζει την αστυνομική βία και τη Νέα Δημοκρατία να υπογραμμίζει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «καλύπτει» τους μπαχαλάκηδες. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «τροφοδοτεί τον φαύλο κύκλο της βίας και της αστυνομοκρατίας στο ΑΠΘ, με στόχο την επιβολή της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας».

«Με εντολές κυβερνητικών παραγόντων, με χειρισμούς του Πρύτανη των ΜΑΤ που ρίχνουν λάδι στη φωτιά και με πρόσχημα το επί 35ετία λησμονημένο "Στέκι του Βιολογικού", την καταστροφή του και τη μετατροπή του σε Βιβλιοθήκη, έχει στηθεί στη Θεσσαλονίκη μία βεντέτα προκλήσεων που έχουν ως στόχο τη "νομιμοποίηση" στα μάτια της κοινής γνώμης της αποτρόπαιης ιδέας να εγκατασταθεί Πανεπιστημιακή Αστυνομία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης και μάλιστα προσθέτει ότι η «Αστυνομία εκμεταλλευόμενη την ένταση και βίαιες ενέργειες για την αναδιαμόρφωση του χώρου που φιλοξενούσε το "Στέκι", εισβάλει στους Πανεπιστημιακούς χώρους, ρίχνει χημικά εν ώρα μαθημάτων και  βιαιοπραγεί άγρια απέναντι σε φοιτητές». Κάνει λόγο, δε, για «Εικόνες στα όρια του βασανισμού νέων παιδιών κατακλύζουν το διαδίκτυο και δημιουργούν συνειρμούς με την Τουρκία του Ερντογάν και τη Ρωσία του Πούτιν».

ΝΔ: Αποφασισμένη η κυβέρνηση να βάλει τέλος στην πανεπιστημιακή ανομία

Απαντώντας η Νέα Δημοκρατία μιλά για ντροπή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ να καλύπτει τους καταστροφή, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στην πανεπιστημιακή ανομία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση για την επιδρομή των μπαχαλάκηδων με βαριοπούλες και την καταστροφή του χώρου όπου κατασκευαζόταν βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ, βγήκε σήμερα δια της νεολαίας του να καταγγείλει την αστυνομία, που είναι εκεί προκειμένου να προστατέψει το χώρο και να τον αποδώσει στις πανεπιστημιακές αρχές και τους φοιτητές.

Ο κ. Τσίπρας που κάνει δηλώσεις για τα πάντα, δεν έβγαλε μιλιά για τις εικόνες που προσβάλλουν, τα ίδια τα ελληνικά πανεπιστήμια», αναφέρει και συμπληρώνει: « Είναι ντροπή, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καλύπτει τους καταστροφείς. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στην ανομία και να συνδράμει τις πανεπιστημιακές αρχές του ΑΠΘ ώστε ο χώρος που με το «έτσι θέλω» βρισκόταν υπό κατάληψη επί 34 χρόνια, να γίνει χώρος μόρφωσης και πολιτισμού».

πανεπιστημιακή αστυνομίαΑΠΘΣΥΡΙΖΑΘεσσαλονίκηΝέα ΔημοκρατίαΝίκος Φίληςειδήσεις τώρα