Πολιτική|11.05.2022 18:21

Μητσοτάκης: Ευχαριστούμε τον κ. Τσίπρα που μας θυμίζει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν η χειρότερη της μεταπολίτευσης

Αλέξανδρος Διαμάντης

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και παράλληλα προανήγγειλε ότι υπουργοί, βουλευτές και στελέχη ξεκινούν τον… προεκλογικό αγώνα «οργώνοντας» τη χώρα.

«Ξέρω ότι απέναντι μας θα έχουμε μία αντιπολίτευση η οποία θα οξύνει τους τόνους και θα παίξει το τελευταίο της χαρτί διαστρεβλώνοντας τα πάντα, επενδύοντας σε ψεύδη και πολώνοντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό το πολιτικό κλίμα. Σήμερα είδα τον κύριο Τσίπρα να απευθύνεται σε κάποια κυρία σε μία περιοδεία που έκανε στη Θεσσαλονίκη και της είπε ΣΥΡΙΖΑ θα λέτε και θα κλαίτε. Πράγματι, έκλαιγαν οι συνταξιούχοι το 2015 έξω από το ATM και ευχαριστούμε τον κύριο Τσίπρα που σε κάθε ευκαιρία μας θυμίζει τη χειρότερη κυβέρνηση που είχε η χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά!», είπε χαρακτηριστικά.

Οι εκλογικοί στόχοι που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ακόμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι στόχος του κόμματος είναι στην πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής να «πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ένα αποτέλεσμα που θα είναι βατήρας για την αυτοδύναμη Ελλάδα«. «Το κεφάλι κάτω αλλά το φρόνημα ψηλά και σύντομα μικτά κλιμάκια από υπουργούς βουλευτές και στελέχη μας θα διατρέξουν ολόκληρη την επικράτεια για να ενημερώσουν για τα πολλά που έγιναν και τα πολλά περισσότερα που θα γίνουν. Θα καταγράψουν όχι μόνο προβλήματα αλλά θα παρουσιάσουν και συνολικά το έργο που έχει γίνει σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο», τόνισε «εγκαινιάζοντας» ουσιαστικά την προεκλογική περίοδο.

Νωρίτερα είχε παραδεχτεί ότι τα μέτρα για τις αυξήσεις στο ρεύμα δεν ικανοποίησαν όλα τα νοικοκυριά, αλλά όπως είπε αυτό διορθώθηκε. «Ακούσαμε και διαπιστώσαμε πράγματι ότι τα μέτρα κάλυπταν τα νοικοκυριά που είχαν χαμηλές καταναλώσεις αλλά δεν κάλυπταν τα υπόλοιπα νοικοκυριά. Είδαν πολύ απότομες και αδικαιολόγητες αυξήσεις στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και είχαμε το θάρρος να πούμε ότι αυτό πρέπει να διορθωθεί και το διορθώνουμε με μια παρέμβαση η οποία θα επιστρέψει στους λογαριασμούς του 60% της αύξησης με την οποία επιβαρύνθηκαν λόγω της ρήτρας αναπροσαρμής», σημείωσε. Υπογράμμισε, δε, ότι όποιος λέει ότι μπορεί να κρατήσει τις τιμές της χαμηλής ενέργειας εκεί που ήταν το 2020 σας λέει ψέματα.

Έρχονται νομοθετικές πρωτοβουλίες

Την ίδια ώρα, ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα πάρει πρωτοβουλίες στα ζητήματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική. «Αύριο στη Βουλή θα συζητήσουμε και θα ακυρώσουμε τη συμφωνία αμυντική συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκεί όλοι θα τοποθετηθούν για το πώς αντιλαμβάνονται τις συμμαχίες της χώρας και την θέση της πατρίδας μας στο γεωπολιτικό χάρτη», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΣΥΡΙΖΑεκλογέςειδήσεις τώραΑλέξης ΤσίπραςΝέα Δημοκρατία