ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Μπάιντεν δίνει F-16 στην Τουρκία για υπερπτήσεις, ενώ ο Μητσοτάκης παραχωρεί επ' αόριστον βάσεις»
NewsroomΣφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρόθεση της αμερικανικής κυβέρνησης να εγκριθεί η πώληση F-16 στην Τουρκία, όπως προκύπτει από δημοσίευμα της Wall Street Journal.
«Λίγα 24ωρα πριν ο κ. Μητσοτάκης αναχωρήσει για τις ΗΠΑ και τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Μπάιντεν, η Αμερικανική Κυβέρνηση ζητά από τους επικεφαλής του αμερικανικού Κογκρέσου να εγκρίνουν την πώληση F16 στην Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες του ξένου τύπου», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:
«Οι ΗΠΑ, λοιπόν, καλούν την Ελλάδα να στέλνει όλο και περισσότερα όπλα στην Ουκρανία, ενώ πουλάνε αεροσκάφη στην Τουρκία με τα οποία πραγματοποιεί δεκάδες υπερπτήσεις σε ελληνικά νησιά».
«Και ο κ. Μητσοτάκης, ως «πιστός και προβλέψιμος σύμμαχος» συγκαλεί αύριο την Εθνική Αντιπροσωπεία προκειμένου να παραχωρήσει στις ΗΠΑ επ’ αόριστον έξι ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ενώ περηφανεύεται την εμπλοκή της Ελλάδας στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης με τη Ρωσία. Ο κ. Μητσοτάκης ασκεί - εις βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού - την πιο επικίνδυνη εξωτερική πολιτική της μεταπολίτευσης, στην πιο κρίσιμη στιγμή για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
- Η Τούμπα αποχαιρέτησε τα παιδιά της: Το σπαρακτικό «αντίο» με πυρσούς και συνθήματα
- Δημοσκόπηση MRB για OPEN: Καθαρή πρωτιά ΝΔ και δεύτερη θέση για Πλευση Ελευθερίας - Τι λένε οι πολίτες για το κόμμα Καρυστιανου
- Η πρώτη αντίδραση Ζελένσκι για την κατάπαυση πυρός μίας εβδομάδας - Το μήνυμα που στέλνει στη Ρωσία
- Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Πέθανε 5χρονος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του