Πολιτική|13.05.2022 07:10

Τσίπρας: Τα χίλια εκλογικά τμήματα της Κυριακής να γίνουν χίλια ταχυδρομεία για να στείλουμε πίσω τον λογαριασμό στον Μητσοτάκη

Βούλα Κεχαγιά

Έχοντας καταστήσει σαφές ότι μία αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα επαναδιαπραγματευτεί και θα τροποποιήσει την ελληνοαμερικανική Συμφωνία που επιτρέπει την επ’ αόριστον λειτουργία βάσεων στη χώρα, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει σήμερα τις περιοδείες του στην περιφέρεια επιλέγοντας την Άρτα και το Αγρίνιο ως τους τελευταίους σταθμούς της άμεσης επαφής του με τους πολίτες πριν από τις κάλπες της Κυριακής. 

Η 15η Μαϊου αποτελεί ορόσημο για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θεωρεί ότι ο καίριος στόχος των εσωτερικών διαδικασιών δεν είναι αριθμητικός αλλά πολιτικός και συνδέεται με την πολιτική αλλαγή στην χώρα. Επομένως, όσο πιο πολύ ενδυναμώσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσα από τη μαζική συμμετοχή των προοδευτικών πολιτών τόσο πιο εύκολα θα δρομολογηθούν εκείνες οι εξελίξεις που θα γράψουν «την αρχή του τέλους για την κυβέρνηση Μητσοτάκη». 

Γιατί ο Τσίπρας δεν ενοχλήθηκε από τις αναφορές Μητσοτάκη για Παπανδρέου

Ο Αλέξης Τσίπρας σε κάθε μήνυμα που απευθύνει στους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκλογή του ακόμη κι αν εγγραφούν ως μέλη την ίδια την ημέρα της ψηφοφορίας αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως τον κορμό της δημοκρατικής παράταξης και στους προοδευτικούς και “μη προνομιούχους” πολίτες, έναν όρο που χρησιμοποιούσε και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Είναι προφανές ότι το προσκλητήριο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επιχειρεί να “αγγίξει” τις δημοκρατικές χορδές των προοδευτικών πολιτών ακόμη κι εκείνων που στο παρελθόν ήταν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και σήμερα πιστεύουν ότι μπορούν να βρουν την έκφρασή τους μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε και στη Βουλή χθες, κατά τη συζήτηση για την κύρωση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας αναφέρθηκε δύο φορές στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Την πρώτη απαντώντας στον πρωθυπουργό που λοιδόρησε το σύνθημα Παπανδρέου για το “έξω από τις βάσεις” και το συνέκρινε με την σημερινή στάση του Αλέξη Τσίπρα και τη δεύτερη φορά διαβάζοντας κατά την δευτερολογία του πρακτικά από παλαιότερη συνεδρίαση της Βουλής -“επίκαιρα τα λόγια του Ανδρέα Παπανδρέου”- για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής στην οποία συμμετείχε εκείνος αλλά και  ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. “Με κατηγορήσατε ότι έχω την ίδια στάση που είχε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1990. Δεν με προσβάλλει, κ. Μητσοτάκη. Η Προοδευτική και Δημοκρατική παράταξη στον τόπο έχει μία ενιαία πατριωτική στάση στα ζητήματα αυτά. Πόσες δεκαετίες θα σάς πάρει για να το κατανοήσετε; διερωτήθηκε αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί τη συνέχιση της δημοκρατικής παράταξης. Αυτό δεν τον εμπόδισε να ασκήσει έμμεση κριτική στην στάση της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που προέβη σε επικριτικά σχόλια μέσω του Μ. Κατρίνη λέγοντας ότι όλοι κρινόμαστε όχι μόνο από τα σύμβολα και τον ήλιο αλλά από τις θέσεις μας.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει και αύριο Σάββατο τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις με πρωινή του συνέντευξη, σε χθεσινοβραδινή συνέντευξη στο Κόντρα υποστήριξε ότι «την Κυριακή τα 1000 εκλογικά τμήματα θα είναι 1000 ταχυδρομεία για να στείλουν πίσω τον λογαριασμό στον Μητσοτάκης »

ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπραςεκλογές