Πολιτική|15.05.2022 20:00

Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής στo OPEN: Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων θα πει «όχι» στην Τουρκία - Oι εκτιμήσεις για τη συνάντηση Μπάιντεν με Μητσοτάκη

Newsroom

O Eλληνοαμερικανός Πολιτειακός Γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης μίλησε στο OPEN για τη σημασία της επίσκεψης Μητσοτάκη και για τον αγώνα των ελληνοαμερικανών βουλευτών και οργανώσεων να μην εγκριθεί από την αμερικανική Γερουσία ο εκσυγχρονισμός των τουρκικών F-16.

«Θα είναι πολύ καλή η επίσκεψη Μπάιντεν - Μητσοτάκη γιατί είναι φίλοι, πρώτον και δεύτερον με το Κογκρέσο δε θα έχει πρόβλημα γιατί όλο το Κογκρέσο υποστηρίζει την Ελλάδα. Εμείς οι εκλεγμένοι έχουμε τονίσει από χθες με 22 υπογραφές εναντίον του πουλήματος F16 στην Τουρκία, γιατί η Τουρκία δε θα σταματήσει, κάθε μέρα υπάρχουν τα ίδια προβλήματα», δηλώνει χαρακτηριστικά στο OPEN o πολιτειακός γερουσιαστής από το Ρόουντ Άιλαντ, Λεωνίδας Ραπτάκης. 

Βέβαιος ότι το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των τουρκικών F16 δε θα περάσει απ το αμερικανικό Κογκρέσο εμφανίζεται ο πολιτειακός Γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης επισημαίνοντας ότι «το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι η Τουρκία δεν είναι καλός γείτονας ούτε θα πάρει δώρα χωρίς να δώσει πίσω τα S-400. Να είναι σοβαρή και να μην παίζει τα παιχνίδια στο Αιγαίο και να σέβεται τα ελληνικά σύνορα που είναι ευρωπαϊκά σύνορα».

Όπως λέει ο κ. Ραπτάκης, ο Μπομπ Μενέντεζ, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, που αποτελεί κόκκινο πανί για τους Τούρκους είναι αποφασισμένος να πει για ακόμα μια φορά όχι.

Η Τουρκία δεν είναι καλός γείτονας

«Δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι, όλοι το βλέπουν. Η Τουρκία τις τελευταίες εβδομάδες αρχικά δε θέλει να μπει μέσα η Φινλανδία και η Σουηδία και πάει να το ακυρώσει, ο πρέσβης της Τουρκίας έκανε παρέλαση με τον Πούτιν στις 9 Μάιου καμία χώρα ευρωπαϊκή δεν το έκανε αυτό. Ο Ερντογάν δε βάζει ούτε κυρώσεις και πάει να παίξει διπλό παιχνίδι, δεν δίνει τους S-400 και αυτό δείχνει σε πολλά μέλη του Κογκρέσου ότι δεν είναι καλός γείτονας. Αυτό το δείχνει πολύ καλά και το παίρνουμε κι εμείς σοβαρά», αναφέρει. 

ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνειδήσεις τώραΗνωμένες ΠολιτείεςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΤζο Μπάιντεν