Πολιτική|19.05.2022 13:51

Απάντηση Οικονόμου στις Τουρκικές προκλήσεις: «Είναι σε τροχιά αμηχανίας» - Τι είπε για την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Newsroom

Σε μια συνολική αποτίμηση της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αμερική προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι ο πρωθυπουργός ανέδειξε στις ΗΠΑ μια Ελλάδα αυτοπεποίθησης, σταθερότητας και ασφάλειας, προσθέτοντας ότι απεδείχθη πως η χώρα μας μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην επίλυση διεθνών προβλημάτων.

Απαντώντας, δε, στην κριτική της αντιπολίτευσης τόνισε η μίζερη και μικρόψυχη αντίδραση δείχνει και το μέγεθος της εθνικής επιτυχίας. «Ως απάντηση στην αντίδραση των αντιπολιτευτικών κύκλων θα μπορούσε κανείς να παραθέσει και τον αιφνιδιασμό και τεράστια ανησυχία της τουρκικής πλευράς, τον θυμό που βγάζει ο τουρκικός τύπος. Θα μπορούσε κανείς να κάνει μία προβολή με μία ενδεχόμενη αντιστροφή των ρόλων. Πως θα αξιολογούσαν αν στη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη βρισκόταν ο Ταγίπ Ερντογάν, αν τύγχανε αυτής της υποδοχής και της τιμής στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αν εκείνος μιλούσε στο αμερικανικό κογκρέσο και καταχειροκροτούνταν από τους γερουσιαστές και τους βουλευτές. Και νομίζω ότι είναι αυτονόητο και αυταπόδεικτο το ιστορικό και το πολύ σημαντικό της επίσκεψης του πρωθυπουργού Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ξεκαθάρισε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ανοιχτός στο οποιοδήποτε αίτημα για ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων ενώ απαντώντας σε όσα υποστηρίζουν οι γείτονες επισήμανε ότι η τουρκική ηγεσία βρίσκεται σε μια τροχιά αμηχανίας και όχι ευχάριστης θέσης με βάση τα όσα συνέβησαν στην Αμερική και τα όσα πέτυχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση των Τουρκικών F-16 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι τα όσα έθεσε ο πρωθυπουργός στην Αμερική συνολικά για τις κατάσταση στο Αιγαίο συνάντησαν την πλήρη κατανόηση της αμερικανικής πλευράς.

ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνειδήσεις τώραΜεβλούτ ΤσαβούσογλουΓιάννης Οικονόμου