Πολιτική|21.05.2022 13:40

Παπανδρέου στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: Είμαστε απέναντι στην «πρώτη φορά αριστερά» που ήταν συνοδοιπόροι με τον Καμμένο

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Το δικό μας στοίχημα, δεν είναι με ποιους θα διαχειριστούμε τις υπάρχουσες δομές εξουσίας είναι να ανατρέψουμε το πολιτικό σκηνικό», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι στόχος θα πρέπει να στο προσκήνιο «της ιστορίας να έρθουν ξανά οι δυνάμεις της κοινωνίας, και οι νέοι, που θέλουν, ξέρουν, μπορούν, να πάνε τη χώρα μπροστά, αν τους δώσουμε ξανά ελπίδα».

Την ίδια ώρα, σημείωσε ότι όντως για το ΠΑΣΟΚ «δεν υπάρχει μόνο ένα απλό παράθυρο παράθυρο ευκαιρίας, αλλά μια κρίσιμη και ευνοϊκή συγκυρία».

Σε ότι αφορά, δε, τις όποιες συνεργασίες έστρεψε τα πυρά του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας «είμαστε απέναντι στη λογική όσων διαλαλούσαν «πρώτη φορά αριστερά», αλλά ήταν συνοδοιπόροι με την σκληρή Καραμανλική δεξιά και τον Καμμένο.  Σήμερα αδυνατούν να βρουν κάτι πιο δημιουργικό από το να μιμούνται το ΠΑΣΟΚ, τον Ανδρέα Παπανδρέου και να αντιγράφουν δικά μας συνθήματα για τα οποία αγωνιστήκαμε. Το «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», μπορεί να το καπηλεύονται, αλλά πόσο το πιστεύουν;», αναρωτήθηκε σχετικά.

Κατά τον ίδιο, το συντηρητικό δίπολο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, έχει πρωταρχικό μέλημα τον ασφυκτικό έλεγχο της εξουσίας και τη νομή της, καθώς «κανείς από τους δύο δεν έδωσε το παραμικρό δείγμα ότι μπορεί να αλλάξει την Ελλάδα, να ανατρέψει τις πελατειακές δομές, να αναδείξει νέες κοινωνικές δυνάμεις».

ειδήσεις τώραΠΑΣΟΚσυνέδριο ΠΑΣΟΚΓιώργος Παπανδρέου