Πολιτική|25.05.2022 08:38

F-35: Ανοίγει ο δρόμος για την απόκτησή τους - Η συνάντηση Παναγιωτόπουλου με κλιμάκιο των Αμερικανών

Newsroom

Άμεσα ξεκινούν οι διαδικασίες για την απόκτηση μαχητικών F-35 από την Ελλάδα. Μετά το ξεκάθαρο ενδιαφέρον που έκανε γνωστό με τον πλέον επίσημο τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Τζο Μπάιντεν -κατά την παρουσία του στο Κογκρέσο και στο περιθώριο των κοινών δηλώσεων των δύο ηγετών- πλέον οι εξελίξεις για τη συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα των F-35 «τρέχουν».

Έτσι, όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Νίκου Παναγιωτόπουλου με στελέχη του Προγράμματος (JSF PO - Joint Strike Fighter Program Office) για το μαχητικό αεροσκάφος F-35, στην οποία συμμετείχε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι η διαδικασία απόκτησης αεροσκαφών F-35, τα οποία θα καλύψουν προβλεπόμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, θα ξεκινήσει άμεσα.

Η απόκτηση F-35 αντανακλά το στρατηγικό επίπεδο των διμερών αμυντικών σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδας

Κατά τη συνάντηση, επισημάνθηκε ότι η απόκτηση των μαχητικών F-35, η οποία θα ενισχύσει, περαιτέρω, την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας και τη διαλειτουργικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος και ΗΠΑ, αντανακλά και το στρατηγικό επίπεδο των διμερών αμυντικών σχέσεων. Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι τα Γενικά Επιτελεία θα προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, στο πλαίσιο της ισχύουσας διαδικασίας προμήθειας αμυντικών εξοπλισμών.

Τζορτζ ΤσούνηςΚυριάκος ΜητσοτάκηςαεροσκάφηΝίκος Παναγιωτόπουλοςειδήσεις τώραF35