Πολιτική|27.05.2022 11:51

Θεοδωρικάκος για ΑΠΘ: Είμαστε αποφασισμένοι να το αποτρέψουμε – Έχουμε πληροφορίες και για άλλες επιθέσεις

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σαφές μήνυμα ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει η κυβέρνηση στους μπαχαλάκηδες να κάνουν κουμάντο στα ελληνικά πανεπιστήμια εξέπεμψε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος με αφορμή τα επεισόδια στο ΑΠΘ.

«Η αστυνομία βρίσκεται στο ΑΠΘ για να διασφαλίσει τη κατασκευή της βιβλιοθήκης που έχει αποφασίσει η πρυτανική αρχή. Θα περίμενα από την αξιωματική αντιπολίτευση να πει ότι όσα είδαμε δεν είναι πρόοδος, να πει ότι δεν είναι πρόοδος να καταστρέφονται βιβλιοθήκες στα πανεπιστήμια. Δεν είναι πρόοδος να καίγονται βιβλία. Αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές. Και εσείς τα καλύπτετε με τη στάση και την συμπεριφορά σας», είπε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση. Σύμφωνα με τον ίδιο τα πανεπιστήμια είναι χώροι έρευνας και ελεύθερης γνώσης και συνεπώς αποτελεί απαίτηση φοιτητών, καθηγητών, πρυτανικών αρχών και του ελληνικού λαού να είναι χώροι με ασφάλεια.

Κατά τον ίδιο, μάλιστα, οι αρμόδιες αρχές έχουν πληροφορίες για νέες επιθέσεις στην υπο κατασκευή βιβλιοθήκη του ΑΠΘ. «Είμαστε αποφασισμένοι γιατί αισθανόμαστε ότι έχουμε το δίκιο και τον ελληνικό λαό με το μέρος μας να το αποτρέψουμε», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και συνέχισε εξαπολύοντας τα πυρά του προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ Επιλέγει - συρόμενος από ότι πιο αναχρονιστικό υπάρχει στο εσωτερικό του - την τεχνική όξυνση και τους μπαχαλάκηδες που θέλουν αν διαλύσουν τα πανεπιστήμια. Δεν θα το επιτρέψουμε».

πανεπιστήμιαεπιθέσειςΑΠΘΘεσσαλονίκηΤάκης Θεοδωρικάκοςειδήσεις τώρα