Πολιτική|29.05.2022 12:34

ΣΥΡΙΖΑ: Τη Ράνια Σβίγκου προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας για Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής

Newsroom

Τη Ράνια Σβίγκου προτείνει για τη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Για τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα, ο κ. Τσίπρας πρότεινε τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη.

Το «ευχαριστώ» στον Δημήτρη Τζανακόπουλο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε ειδική αναφορά στον απερχόμενο γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλο, σημειώνοντας πως «είναι ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ που κατάφερε αυτό το μεγάλο οργανωτικό άλμα. Είναι αυτός που επί των ημερών του, το κόμμα μας πέτυχε να πολλαπλασιάσει τα μέλη του και αυτό είναι ένα δεδομένο. Και πιστεύω ότι ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας αυτής οφείλεται στην εξαιρετικά δύσκολη προσωπική του προσπάθεια, στην κομματική του αφοσίωση και την ανιδιοτέλειά του».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε για τον Δημήτρη Τζανακόπουλο πως «πολύ καιρό πριν μου είχε εκφράσει την επιθυμία του, μόλις φέρουμε σε πέρας αυτή την εκλογική διαδικασία με επιτυχία, να ολοκληρώσει τη θητεία του ως γραμματέας ώστε αν ανοίξει ο δρόμος για την ανάδειξη κι άλλων άξιων στελεχών μας. Θέλω να τον ευχαριστήσω για όσα έκανε αλλά και γιατί με υπομονή τήρησε την υπόσχεση που μου έδωσε-  αν και ήταν πολλές φορές επώδυνο για τον ίδιο, όλο αυτό το διάστημα να μη δημοσιοποιήσει την απόφασή του, προκειμένου να μου δώσει το χώρο και το χρόνο να αποφασίσω και να ανακοινώσω εδώ, στο κομματικό όργανο και όχι στα ΜΜΕ τις αποφάσεις μου για το νέο γραμματέα και το νέο αναπληρωτή γραμματέα».

Σβίγγου: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος να δώσει τη μάχη

«Η πρόταση του προέδρου αποτελεί τιμή και ευθύνη», ανέφερε η Ράνια Σβίγγου κατά την ομιλία της με την οποία αποδέχθηκε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να είναι η επόμενη γραμματέας του κόμματος.

Στην ομιλία της έκανε ειδική αναφορά στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες προκειμένου να συμμετάσχουν με συνθήκες ισότητας στον οικονομικό και κοινωνικό βίο και πρόσθεσε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η ενίσχυσή τους δεν μπορεί παρά να αποτελεί προτεραιότητα. Ακολούθως αναφέρθηκε στους νέους και στην «αβίωτη κατάσταση που αντιμετωπίζουν», από την προσπάθεια να μπουν στο πανεπιστήμιο μέχρι τις αντίξοες συνθήκες «με τον νόμο Κεραμέως» και μέχρι την αγορά εργασίας. «Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των νέων και να ενισχύσουμε την νεολαία ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Σβίγγου αναφέρθηκε στο δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Συνέδριο» και πρόσθεσε: «είναι ανάγκη η πολιτική αλλαγή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιλέγει την βαρβαρότητα, η επίθεση στον φοιτητή στο ΑΠΘ είναι ενδεικτική και δείχνει το πρόσωπο της δεξιάς όσο και αν προσπαθούν να το κρύψουν. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει άμεσα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος να δώσει τη μάχη για την ανατροπή και την πολιτική αλλαγή… Το μήνυμα της 15ης Μαίου έχει φθάσει στο Μέγαρο Μαξίμου. Το κόμμα βγήκε πιο ενωμένο και δυνατό από την εκλογή. Δεν πρέπει να φοβόμαστε τον διάλογο. Είμαστε ένα κόμμα 170.000 μελών, κάναμε το αναγκαίο βήμα για τη αντιστοίχιση με την κοινωνία».

ΣΥΡΙΖΑΔημήτρης ΤζανακόπουλοςΓιώργος ΒασιλειάδηςΑλέξης ΤσίπραςΡάνια Σβίγκουειδήσεις τώρα