Πολιτική|31.05.2022 13:26

Θεοδωρικάκος: Θα υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία όπου απαιτηθεί

Αλέξανδρος Διαμάντης

Την απόλυτη ετοιμότητα των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας εν όψει του καλοκαιριού επισήμανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στη Βουλή στο απόηχο των χθεσινών διαρροών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που βέβαια λίγο αργότερα πήρε… πίσω. «Οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας είναι σε απόλυτη ετοιμότητα και επιδεικνύουν το υψηλότερο δυνατό επίπεδο επιχειρησιακής ανταπόκρισης», είπε και ξεκαθάρισε ότι «είμαστε αποφασισμένοι αυτή την ανίκητη ασπίδα προστασίας των συνόρων μας να την ενισχύσουμε περισσότερο».

Σύμφωνα, άλλωστε, με τον ίδιο ήδη τρέχει π διαγωνισμός πρόσληψης άλλων 250 συνοριοφυλάκων και τον επόμενο μήνα αναλαμβάνουν καθήκοντα. Παράλληλα, ενισχύεται περαιτέρω ο φράχτης στον Έβρο, δεδομένου ότι όπως είπε θα κατασκευάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα με βάση τις οικονομικές δυνατότητες από την Ε.Ε. και τον εθνικό προϋπολογισμό.

Μιλώντας για το πρόσφατο ταξίδι στον Έβρο ξεκαθάρισε ότι το μήνυμα που έλαβε είναι για κλίμα απόλυτης εθνικής ενότητας και αυτοπεποίθησης και το μήνυμα προς εκείνους από την ηγεσία της γειτονικής Τουρκίας φαντασιώνονται νέες νίκες επί Βυζαντινών είναι ότι η υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας σε γη, θάλασσα και αέρα είναι απόλυτη και συνειδητή απόφαση των Ελλήνων. «Δεν πρέπει κανείς να έχει αμφιβολία ότι όλοι οι Έλληνες είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία όπου αυτό απαιτηθεί», είπε κλείνοντας.

Είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε παν ενδεχόμενο ακόμα και υβριδικό πόλεμο

Μιλώντας σε κυβερνητικούς συντάκτες, ο κ. Θεοδωρικάκος ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο υβριδικών ή ασύμμετρων απειλών και δήλωσε. «Στον Έβρο πήγα το Σαββατοκύριακο για να συζητήσω με τους αστυνομικούς και τον στρατό πως θα αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο».

Πρόσθεσε μάλιστα στη συνέχεια εκτιμά πως «οι “απέναντι” έχουν πάρει το μήνυμα ότι από εκεί δεν μπορούν… αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι» και χαρακτήρισε «σημαντική» την παρουσία των Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη. «Παρακολουθούμε και τα 180 χιλιομετρα στον Έβρο αν χρειαστεί θα μετακινήσουμε δυνάμεις».

αστυνομίαειδήσεις τώραΤάκης Θεοδωρικάκος