Πολιτική|01.06.2022 18:28

Γενικός γραμματέας του ΕΛΚ ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Θανάσης Μπακόλας

Newsroom

Στο Ρότερνταμ πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο συμμετείχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, στο οποίο η Νέα Δημοκρατία συμμετείχε, εξελέγη στην προεδρία του ΕΛΚ ο Manfred Weber, ενώ ο ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού για τα ευρωπαϊκά θέματα με έδρα τις Βρυξέλλες Θανάσης Μπακόλας εξελέγη Γενικός Γραμματέας του ΕΛΚ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 83,9%.

Στην αποστολή της Νέας Δημοκρατίας στο Συνέδριο του ΕΛΚ συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Γραμματέας του κόμματος Παύλος Μαρινάκης, ο Βουλευτής και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, οι Υπουργοί Νότης Μηταράκης και Κώστας Σκρέκας, ο αν. Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η υφυπουργός Μαρία Συρεγγέλα, ο βουλευτής Κωνσταντίνος Κυρανάκης, οι Ευρωβουλευτές Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Άννα- Μισέλ Ασημακοπούλου και Θοδωρής Ζαγοράκης, ο ΓΓ του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Σμυρλής, ο Γραμματέας Οργανωτικού ΝΔ Στέλιος Κονταδάκης, ο συνεργάτης της Γραμματείας Δ.Σ.Ε.Ε. Σταύρος Παπασταύρου καθώς και τα μέλη της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων ΝΔ, όπως ο Ιωάννης Σαμπατάκος, ο Νίκος Κορογιαννάκης, ο Δημοσθένης Μαμμωνάς, η Πηνελόπη Γαβρά και άλλοι.

Νέα Δημοκρατία

ΕΛΚΚυριάκος ΜητσοτάκηςΝέα Δημοκρατία