Πολιτική|03.06.2022 10:21

Λοβέρδος: Κανένας δεν μπορεί να δώσει λογική απάντηση γιατί σβήστηκε το όνομά μου από τη μετάφραση του εγγράφου του FBI για τη Novartis

Newsroom

Νέα απάντηση έδωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος στα πυρά της αντιπολίτευσης για το γεγονός ότι από το μεταφρασμένο έγγραφο που έστειλε το FBI για το σκάνδαλο Novartis απουσίαζε το όνομά του την ώρα που στο πρωτότυπο υπήρχε.

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως δεν φέρει καμία ευθύνη για το συμβάν, καθώς όπως ανέφερε, τη μετάφραση του εγγράφου είχε αναλάβει ιδιώτης μεταφραστής. Κληθείς να απαντήσει για το γεγονός αυτό, ο κ. Λοβέρδος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε:

«Βεβαίως υπάρχει (σ.σ. το όνομά του στο έγγραφο). Είναι ένα έγγραφο πάρα πολύ γνωστό από το 2017. Έπρεπε να έρθει στη Βουλή από το 2020 που έγινε η προανακριτική. Δεν το έστελνε η Εισαγγελία διαφθοράς. Γιατί; Γιατί εκεί φαίνεται ότι ένας μάρτυρας με κουκούλα εδώ, ήταν ο ίδιος και στην Αμερική. Πράγμα που απαγορεύεται από το Ελληνικό Δίκαιο. Αυτό δεν το έστελνε η εισαγγελία. Ποιος το πήγε στη Βουλή το 2020; Ο αντιεισαγγελέας Αγγελής, με τα ονόματα, με όλα μέσα».

«Το έγγραφο υπάρχει σε τρεις τουλάχιστον δικογραφίες: Στη δικογραφία της Βουλής, του Ειδικού Δικαστηρίου, και στην δική μου την προσωπική δικογραφία, όπου από τον Απρίλιο του 2020 το πήγα εγώ», είπε.

Στην ερώτηση γιατί σβήστηκε το όνομά του από το έγγραφο, κ. Λοβέρδος απάντησε: «Δεν μπορεί να δώσει λογική απάντηση κανένας. (…) Πρόκειται για μια ιστορία που δεν βγάζει κανέναν νόημα, δεν επηρεάζει σε τίποτα τα πράγματα – το ειδικό δικαστήριο έχει όλα τα έγγραφα και αυτά με το όνομα και αυτά χωρίς το όνομα. Άρα ψαρεύουν σε θολά νερά γι αυτό τους αξίζουν πολύ σκληρές απαντήσεις».

NovartisΑνδρέας Λοβέρδοςσκάνδαλο Novartisειδήσεις τώραΚΙΝΑΛΠΑΣΟΚ