Πολιτική|03.06.2022 16:21

ΣΥΡΙΖΑ: Πυρά προς πάσα κατεύθυνση για Novartis και Λοβέρδο

Newsroom

Με νέα ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο σχετικά με την υπόθεση της Novartis και τις τελευταίες εξελίξεις που προέκυψαν μετά τις καταγγελίες της πρώην Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για παραποίηση εγγράφου με την απάλειψη του ονόματος του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου και οι οποίες έφεραν την παρέμβαση εισαγγελέα αλλά και τα όσα αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών για το ότι «η Μεταφραστική Υπηρεσία συνεργαζόταν με ιδιώτες μεταφραστές» και ότι το σύστημα ήταν το ίδιο «τόσο επί ΣΥΡΙΖΑ όσο και επί ΝΔ», έως και τον Αύγουστο του 2021.

Η αξιωματική αντιπολίτευση στρέφει εκ νέου τα πυρά της εναντίον του πρώην υπουργού Υγείας, χαρακτηρίζει ως «Πόντιο Πιλάτο» το ΥΠΕΞ ενώ δεν παραλείπει να θέσει ευθέως ερωτήματα τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο καλεί να ζητήσει πό τον κ. Δένδια να διερευνήσει τη λαθροχειρία αλλά και προς τον Νίκο Ανδρουλάκη καλώντας τον να πάρει θέση και εγκαλώντας τον ότι καλύπτει πλήρως τον κ. Λοβέρδο. 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η χθεσινή αποκάλυψη ότι ένα μακρύ χέρι παραποίησε επίσημο έγγραφο του FBI όπου εμφανίζεται ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος να εισπράττει κανονικά μίζα από τη Novartis, σε μια εποχή που έκοβε μισθούς και συντάξεις, ντροπιάζει τη χώρα και ευτελίζει τους θεσμούς της.

Ο κ. Λοβέρδος, χθες, αναγνώρισε τη λαθροχειρία, υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον άνθρωπο που πήγε να τον καλύψει και εξαπέλυσε τις γνωστές επιθέσεις του προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το δε υπουργείο Εξωτερικών παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο, διαρρέει ότι δεν έχει ούτε το πρωτότυπο, ούτε το μεταφρασμένο έγγραφο και δεν έχει ακόμα καν ανακοινώσει τη διενέργεια έρευνας.
Την ίδια ώρα ούτε η κυβέρνηση ούτε το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ έχουν πάρει θέση για τιις αποκαλύψεις.

Εμείς περιμένουμε για αρχή να δώσουν απαντήσεις σε δυο απλά ερωτήματα:
- Θα ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης από τον κ. Δένδια να διερευνήσει τη λαθροχειρία σε αμερικανικό έγγραφο ή θεωρεί πως είναι και αυτό σκευωρία και δεν χρειάζεται περαιτέρω έρευνα;
- Θα πάρει επιτέλους θέση ο κ. Ανδρουλάκης ή θα συνεχίσει να τηρεί σιγή ιχθύος καλύπτοντας πλήρως τον κ. Λοβέρδο;

Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον απαντήσεις, γνωρίζοντας ότι όσο και να θέλουν κάποιοι δε θα καταφέρουν να κρύψουν αυτό το μεγάλο σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο Novartis.
Και είμαστε ακόμη στην αρχή.

ΚΙΝΑΛΣΥΡΙΖΑΚυριάκος ΜητσοτάκηςΝέα ΔημοκρατίαNovartisΕλένη ΤουλουπάκηΑνδρέας Λοβέρδοςειδήσεις τώρα