Πολιτική|06.06.2022 07:12

ΣΥΡΙΖΑ: Εξωστρέφεια ενόψει πρόωρων εκλογών ζητά ο Αλέξης Τσίπρας

Βούλα Κεχαγιά

Εξωστρέφεια ζητάει ο Αλέξης Τσίπρας από τα στελέχη του και μάλιστα αυτό ήταν και το αντικείμενο της πρώτης συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο πρόεδρος του κόμματος θεωρεί ότι από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εσωτερικών διεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και με δεδομένο ότι η Κουμουνδούρου εκτιμά ότι ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να προσφύγει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο, θα πρέπει τα στελέχη του κόμματος να βγουν στους δρόμους αλλά και ο ίδιος να εντείνει τις επαφές του με την κοινωνία.

Το στοίχημα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι να ισχυροποιήσει τις σχέσεις του κόμματός του με τους πολίτες ακούγοντας τα προβλήματά τους τα οποία έχουν διογκωθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της τριετούς διακυβέρνησης Μητσοτάκη κι έχουν γίνει ανυπέρβλητα με τις αβάσταχτες αυξήσεις στο ρεύμα και την εκτίναξη των τιμών στα καύσιμα αλλά και των βασικών ειδών στα σούπερ μάρκετ.

Έτσι μετά την πρώτη του εξόρμηση στη Λέσβο όπου εκτίμησε για τις εκλογές “καλομελέτα κι έρχεται” την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας θα περιοδεύσει στην Ρόδο. Συγχρόνως έχει ζητήσει από την γραμματέα και τον αναπληρωτή γραμματέα να ολοκληρωθεί η πρόταση για το νέο Οργανωτικό Γραφείο του κόμματος ώστε να βγει άμεσα και πρόγραμμα περιοδειών των στελεχών στην περιφέρεια.

Ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνει στους συνομιλητές του ότι αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη κι εξ αυτού του λόγου η αξιωματική αντιπολίτευση ρίχνει όλο της το βάρος στον σχεδιασμό για να “φύγει το συντομότερο δυνατόν η χειρότερη κυβέρνηση από την μεταπολίτευση και μετά”. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν έχει τις κεραίες του τεντωμένες για όσα συμβαίνουν και στα άλλα κόμματα. Προχθές οι Γιάννης Ραγκούσης και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου απάντησαν με αυστηρότητα στους ισχυρισμούς του κ. Ανδρουλάκη ότι ως πρώην γραμματείς του ΠΑΣΟΚ γνώριζαν για τα οικονομικά του κόμματος, ενώ χθες η Κουμουνδούρου δεν άφησε να πέσει κάτω η αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη ΝΔ κάνουν παιχνίδια με το θέμα της παραποίησης του εγγράφου στο σκάνδαλο της Novartis για να ανακόψουν την πορεία του κόμματός του. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε καυστικά: “Ζητούμε ταπεινά συγγνώμη από τον κ. Ανδρουλάκη που στην προσπάθειά μας να ανακόψουμε τη νέα πορεία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ παραποιήσαμε δημόσια έγγραφα και εξαφανίσαμε το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου από τα επίσημα έγγραφα του FBI που αναφέρονται στις μίζες της Novartis. Κάποια στιγμή όμως πρέπει να κατανοήσει ότι σε τόσο σοβαρά ζητήματα το να μην παίρνεις θέση και να πουλάς τρέλα, δεν αποτελεί πάντα ασφαλή έξοδο.

ειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπραςπρόωρες εκλογέςΚυριάκος Μητσοτάκης