Πολιτική|08.06.2022 07:21

ΣΥΡΙΖΑ: Για εκλογές το φθινόπωρο προετοιμάζεται η Κουμουνδούρου

Βούλα Κεχαγιά

Μπορεί ο πρωθυπουργός να επανέλαβε χθες ότι η κυβέρνησή του θα εξαντλήσει την τετραετία όμως στην Κουμουνδούρου δεν πείθονται από τις δημόσιες διαβεβαιώσεις του. Η εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι πως η…απόδραση είναι μονόδρομος για τον κ. Μητσοτάκη γι’ αυτό και σχεδιάζει εκλογές για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματός του ζήτησε από τα στελέχη του να προετοιμάζονται για εκλογές το Φθινόπωρο με ό,τι αυτό σημαίνει και συγχρόνως ανέφερε ότι έως τα τέλη του επόμενου μήνα θα πρέπει να ανακοινωθεί και ο βασικός κορμός των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ολόκληρος ο σχεδιασμός άλλωστε της Κουμουνδούρου είναι προεκλογικός και σ’ αυτόν εντάσσονται και οι περιοδείες που ξεκίνησε δυναμικά ο Αλέξης Τσίπρας ανά τη χώρα.

Σήμερα περιοδεύει στη Σύμη και τη Ρόδο, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφθηκε τη Λέσβο, το νησί στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέγραψε πολλές εγγραφές νέων μελών. Το ίδιο βεβαίως αξιώνει και από τα στελέχη του κόμματος από τα οποία ζήτησε με σαφήνεια να βγουν στους δρόμους, να περπατήσουν στις γειτονιές, να περιοδεύσουν σε συνοικίες και να έρθουν σε επαφή με τους πολίτες.

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο συνέδριο για την υγεία στη νέα εποχή όταν ρωτήθηκε γιατί “βιάζεται” για τις εκλογές σχολίασε πως είναι το ίδιο το Μαξίμου που κάνει συνεχώς διαρροές για προσφυγή στις κάλπες προκειμένου να έρθει λίγο αργότερα ο ένοικός του, ο κ. Μητσοτάκης και να τις διαψεύσει μιλώντας για εξάντληση της τετραετίας. Είναι γεγονός πως η Κουμουνδούρου ανεξάρτητα από το πότε ο κ. Μητσοτάκης προκηρύξει τις εκλογές προετοιμάζεται εντατικά γι’ αυτές γνωρίζοντας πως ούτως ή άλλως ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Εκτιμά επίσης ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες σήμερα θα γίνουν ανυπέρβλητα και ότι η κυβέρνηση δεν θα έχει πλέον καμία άλλη επιλογή από το να προσφύγει στις κάλπες.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέστησε για μία ακόμη φορά σαφές ότι δεν τίθεται σε καμία περίπτωση θέμα κυβερνητικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας ότι το υγιές δεν είναι να συνεργάζονται δύο εντελώς αντίθετοι πόλοι. «Ξέρω ένα καλύτερο ανέκδοτο να σας πω» ήταν η δηκτική του απάντηση όταν τού έγινε το σχετικό ερώτημα.

Όλες οι ειδήσεις:

Οι τουρκικές εμμονές, το βαλκανικό «ραντεβού» στην Θεσσαλονίκη και το διπλωματικό σπριντ της Αθήνας

Ληστεία σε μεγάλη δισκογραφική εταιρεία στη Βουλιαγμένης - Άρπαξαν χρηματοκιβώτια

Για εκλογές το φθινόπωρο προετοιμάζεται η Κουμουνδούρου - Εκτιμούν ότι είναι μονόδρομος για την κυβέρνηση

Σχολεία: Δεν θα κοπεί το ρεύμα στις μονάδες που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς

εκλογέςειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας