Πολιτική|09.06.2022 07:36

ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογές το συντομότερο ζήτησε ο Τσίπρας για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα το ακρίβειας

Βούλα Κεχαγιά

Εν αναμονή των ανακοινώσεων της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό του μήνα Μαΐου, που όλα δείχνουν ότι θα είναι διψήφιος, ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε από την περιοδεία του στα Δωδεκάνησα ακούγοντας από τους πολίτες πως τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι η ακρίβεια, οι λογαριασμοί ρεύματος και η εκτόξευση στις τιμές των καυσίμων.

Εξ αυτού του λόγου άλλωστε στις δηλώσεις του εξήγησε πως εάν γίνουν γρήγορα εκλογές θα υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες, δημοσιονομικές κυρίως ώστε να στηριχθεί η κοινωνία και να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας.

«Όχι δίνοντας χώρο στην κερδοσκοπία και στην αισχροκέρδεια αλλά προστατεύοντας την κοινή ωφέλεια, τα λαϊκά νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, δημιουργώντας ταυτόχρονα μία προοπτική κοινωνικής δικαιοσύνης που είναι τόσο σημαντική σε περίοδο κρίσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει προγραμματίσει για σήμερα επίσκεψή του στο Αστεροσκοπείο Αθηνών θορυβημένος από την πρόσφατη πυρκαγιά στον αστικό ιστό της Βούλας και της Γλυφάδας και από τις καταγγελίες πως ενώ γίνονται συστηματικά μελέτες και κατατίθενται προτάσεις για την αποτροπή των κινδύνων από τον συγκεκριμένο φορέα αυτές πολλές φορές δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από τα όργανα της πολιτείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει την ανησυχία του για την καθυστερημένη αντίδραση των υπηρεσιών και αναλογίζεται τι θα συμβεί εάν πραγματικά όπως εκτιμά η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός της κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ακολουθήσει ένα «δύσκολο καλοκαίρι».

Το καλοκαίρι για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι αν όχι δύσκολο, σίγουρα απαιτητικό, καθώς η Κουμουνδούρου ετοιμάζεται για εκλογές το Φθινόπωρο. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ξεκάθαρα κατά την περιοδεία του στη Ρόδο πως εκτιμά ότι ο κ. Μητσοτάκης θα θελήσει να αποδράσει για να ξεφύγει από τις ευθύνες που δημιουργούν οι καταστροφικές επιλογές και πολιτικές που ακολουθεί για τη χώρα. Ως εκ τούτου επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του και να βγάλει για μία ακόμη φορά «τα κάστανα από τη φωτιά».

Ευλογιά των πιθήκων: Επί ποδός οι υγειονομικές αρχές για πιθανά νέα κρούσματα - Επικαιροποιημένες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ

Τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια κλείνουν - Η συζήτηση για τις εκλογές ανοίγει ξανά

Athens Pride: Αρνητική απάντηση στη συμμετοχή ΛΟΑΤΚΙ+ Αστυνομικών

Ζώα συντροφιάς: Παράταση επ' αόριστον για τις υποχρεωτικές στειρώσεις και τα πρόστιμα στους παραβάτες

ειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπραςεκλογέςακρίβεια