Πολιτική|09.06.2022 15:45

Μετά τον Ερντογάν, εμπρηστικός και ο Ακάρ: «Η Ελλάδα που τριπλασιάστηκε εδώ και 200 χρόνια, δεν μπορεί να μιλά για επεκτατισμό»

Μαρία Ζαχαράκη

Για υποκρισία κατηγόρησε ο Χουλουσί Ακάρ την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να μιλάει για επεκτατισμό της Τουρκίας την ώρα που η ίδια έχει τριπλασιαστεί εδώ και 200 χρόνια.

«Η γείτονας και σύμμαχός μας Ελλάδα δυστυχώς συνεχίζει τις επεκτατικές κι επιθετικές πολιτικές της με τις προκλητικές της ενέργειες και ρητορικές. Δυστυχώς, συνεχίζει επίμονα τους πρωτοφανείς παγκοσμίως ισχυρισμούς της, οι οποίοι είναι αντίθετοι με το διεθνές δίκαιο, τον ορθό λόγο, τη λογική και τις πραγματικότητες, χωρίς να παίρνει μαθήματα από την ιστορία. Η Ελλάδα, που τριπλασιάστηκε σε σχεδόν 200 χρόνια, κατηγορεί ξεδιάντροπα τη Δημοκρατία της Τουρκίας για επεκτατισμό. Δεν είναι δυνατόν να εξηγηθεί αυτό με ιστορικά γεγονότα, ορθό λόγο και λογική. Αυτό είναι υποκρισία. Ο εξοπλισμός της Ελλάδας και κάποιες συμμαχικές προσπάθειες αποτελούν μάταιες προσπάθειες. Συνεχίζουμε επίμονα και με πείσμα την έκκλησή μας για διάλογο για την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων και απλώνουμε το χέρι μας για ειρήνη. Όπως πάντα δηλώναμε, δεν επιβουλευόμαστε τα δικαιώματα, το δίκαιο ή τα εδάφη κανενός και επίσης δίνουμε την απαραίτητη απάντηση σε κάθε είδους άδικες ενέργειες και δηλώσεις που κάνει η Ελλάδα», δήλωσε ενώ αναφέρθηκε και στην προστασία της Κύπρου.

«Ο στρατός μας προστατεύει τα δικαιώματα, τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντά μας στις θάλασσές μας, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, και στους ουρανούς μας με επιμονή και αποφασιστικότητα».

Ο Χουλουσί Ακάρ συνέχισε λέγοντας ότι «ο ηρωικός μας στρατός στέκεται στο πλευρό των δίκαιων υποθέσεων των φιλικών και αδελφικών χωρών, ιδιαίτερα του Αζερμπαϊτζάν και της Λιβύης. Υπό την ηγεσία του Τούρκου προέδρου μας, η σφαίρα επιρροής της χώρας μας επεκτείνεται σε 3 ηπείρους κι έχουμε προσελκύσει το ενδιαφέρον ολόκληρου του κόσμου. Σε αυτήν την περίοδο, ειδικά κατά τη διάρκεια του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, οι πρωτοβουλίες και οι προσπάθειές σας [σσ. απευθύνεται στον επίσης παρόντα Τούρκο πρόεδρο] για παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας εδραίωσης μιας εκεχειρίας και της μεταφοράς σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια, εκτιμώνται από όλο τον κόσμο».

Όλες οι ειδήσεις

Ευθείες απειλές Ερντογάν: «Δεν αστειεύομαι, θα πάθετε νέα Μικρασιατική Καταστροφή αν δεν έρθετε στα συγκαλά σας» - Με χάρτες απαντά η Αθήνα

Κακοκαιρία Genesis: Φέρνει ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πολλούς κεραυνούς - Ποιές περιοχές επηρεάζονται

Γιώργος Παπανδρέου: Βηματοδότης τοποθετήθηκε στον πρώην πρωθυπουργό

Πιο κοντά στο όνειρο για τη Νέα Τούμπα ο ΠΑΟΚ - Δημοσιεύθηκε το πολυπόθητο ΦΕΚ

Χουλούσι ΑκάρΕλλάδαειδήσεις τώραΚύπροςΤουρκία