Πολιτική|09.06.2022 22:54

Αθήνα σε Ερντογάν: Η Ελληνική είναι γλώσσα της ελευθερίας και του δικαίου – Η στάση της Τουρκίας δεν εμπίπτει σε αυτές τις εκδοχές

Newsroom

Νέα απάντηση στα όσα έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter στα ελληνικά, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Είναι αξιοπρόσεκτο ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν επέλεξε να εκφραστεί στα ελληνικά. Είναι γνωστό ότι η ελληνική είναι η γλώσσα της λογικής, της ελευθερίας και του δικαίου. Οι μητρικοί της χρήστες και ο δυτικός κόσμος το γνωρίζουν άριστα. Η τακτική που έχει επιλέξει η Τουρκία δεν εμπίπτει σε καμία από αυτές τις εκδοχές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι νέες απειλές Ερντογάν

Υπενθυμίζεται, ότι λίγο νωρίτερα και σε συνέχεια των προειδοποιήσεων περί «νέας Μικρασιατικής Καταστροφής», ο πρόεδρος της Τουρκίας, σε σειρά από αναρτήσεις στο Twitter στα ελληνικά, έγραψε τα εξής:

«Η Τουρκία όπως δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο, δεν θα διστάσει και να κάνει χρήση των δικαιωμάτων που τις αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συμφωνίες στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών. Προειδοποιούμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα να συνετιστεί, να μείνει μακριά από όνειρα, ρητορικές και ενέργειες που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα για τα οποία θα μετανιώσει, όπως συνέβη έναν αιώνα πριν. Η Τουρκία δεν παραβιάζει τα δικαιώματα και το δίκαιο κανενός, δεν επιτρέπει όμως ούτε την παραβίαση των δικαιωμάτων και του δικαίου της από κανέναν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλες οι ειδήσεις

Σκληρή απάντηση Αθήνας στις δηλώσεις Ερντογάν: Ανιστόρητοι ισχυρισμοί και έωλα μυθεύματα – Δεν μπορούν να πλήξουν την εθνική κυριαρχία μας

Vor V Zakone: Η συμμορία που ρήμαζε σπίτια σε όλη την Αττική – Η δράση, η ιεραρχία και τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Το παρασκήνιο του ξεσπάσματος Παναγιωτόπουλου: Τι προκάλεσε την οργή του ΥΠΕΘΑ κατά αξιωματικών και τις αναφορές για «ελβετικό τυρί»

Πώς η χελώνα... Μάριος και η περσινή του «αποστολή» δίνουν τη λύση για την έξαρση των μωβ μεδουσών - Βίντεο από τη δράση του

ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΓιάννης Οικονόμουειδήσεις τώρα