Πολιτική|10.06.2022 09:29

Συνεχίζονται οι προκλήσεις: Στα κατεχόμενα ο Τσαβούσογλου το Σαββατοκύριακο - Πώς σχολιάζει ο τουρκικός Τύπος τον παροξυσμό Ερντογάν

Μαρία Ζαχαράκη

Τα Κατεχόμενα θα επισκεφτεί το Σαββατοκύριακο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Τ/Κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ επιβεβαίωσε ότι την επίσκεψη στην εκπομπή «Objective», ωστόσο το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης Τσαβούσογλου δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Τουρκικά πρωτοσέλιδα: «Η Τουρκία δεν αστειεύεται»

Οι χθεσινές  δηλώσεις Ερντογάν για την Ελλάδα βρίσκονται σήμερα σε όλα τα πρωτοσέλιδα των φιλο-κυβερνητικών τουρκικών εφημερίδων, με την επισήμανση ότι «η Τουρκία δεν αστειεύεται». Η αρθρογραφία παραδέχεται σήμερα ότι πρόκειται για πρωτόγνωρη ομιλία Ερντογάν και απαριθμεί τις κινήσεις της Ελλάδας, που αποτέλεσαν την «αφορμή» για τους βρυχηθμούς της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας.

Χουριέτ
«Δεν αστειεύομαι» Πολύ σκληρή προειδοποίηση στην Ελλάδα από Ερντογάν - Προειδοποίησε την Ελλάδα για τον εξοπλισμό των νησιών αντίθετα με τις διεθνείς συνθήκες

  • Το τέλος θα είναι καταστροφικό
  • Μην ξεχνάς τι έγινε πριν 100 χρόνια
  • Ο κ. Μητσοτάκης κάνει μάλλον τουριστική απόβαση στα νησιά
  • Προειδοποιούμε την Ελλάδα να συνέλθει το συντομότερο, να μείνει μακριά από τα όνειρα που θα την κάνουν να μετανιώσει

Σαμπάχ

Έλα στα σύγκαλά σου, δεν αστειεύομαι

Σε άρθρο του ο Μεχμέτ Μπαρλάς αναφέρει: Ο πρόεδρος Ερντογάν προειδοποίησε την Ελλάδα με μια ομιλία που δεν έχουμε ξανακούσει.

Τουρκιγέ

  • Έλα στα σύγκαλά σου Ελλάδα
  • Ο αρχιστράτηγος φόρεσε τη στολή του – Προειδοποίησε για τελευταία φορά την Ελλάδα
  • Δεν κάνω αστεία, η Τουρκία δεν θα κάνει πίσω στο θέμα της προστασίας των δικαιωμάτων της

Γενί Σαφάκ

  • Ελλάδα έλα στα συγκαλά σου
  • Πολύ σκληρή προειδοποίηση από Ερντογάν
  • Υποψήφιος της Λαϊκής Συμμαχίας ο Ερντογάν

Γιουσούφ Καπλάν (άρθρο)

«Θέλουν να οδηγήσουν την Τουρκία σε πόλεμο μέσω Ελλάδας: Ο πόλεμος θα διαλύσει την Τουρκία! Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Τουρκία αναπτύσσει πολιτικές ανεξάρτητες από το Λονδίνο, την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες στην εξωτερική πολιτική και αναπτύσσεται οικονομικά (αν και η διαδικασία της πανδημίας φυσικά έχει καταφέρει μεγάλο πλήγμα σε αυτήν την ανάπτυξη, η οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας θα συνεχιστεί εάν ληφθούν σοβαρά μέτρα) και η Τουρκία έχει γίνει ξεκάθαρα ο πιο ισχυρός παράγοντας στην περιοχή, ειδικά με τις εφευρέσεις της στην αμυντική βιομηχανία!»

Ακσάμ

  • Δεν αστειευόμαστε
  • Πολύ σκληρό μήνυμα στην Αθήνα από τον αρχιστράτηγο Ερντογάν

Μιλλιέτ

  • Δεν αστειευόμαστε
  • Εγώ είμαι ο υποψήφιος της συμμαχίας

DW (τουρκική)

Η ένταση αυξάνεται με την Άγκυρα, το Βερολίνο και η Αθήνα πλησιάζουν ο ένας τον άλλον 

ΧαμπέρΤουρκ

«Ποιο παιχνίδι παίζει η Ελλάδα και τι επιδιώκει; Ενώ η Τουρκία λαμβάνει μέτρα για εξομάλυνση σε διαφορετικά επίπεδα με χώρες με τις οποίες είχε προβλήματα εδώ και καιρό, οι σχέσεις με τη γειτονική Ελλάδα εντείνονται όλο και περισσότερο.

Ζητείται η Τουρκία να περιοριστεί στα δικά της σύνορα, πρώτα στο Αιγαίο και μετά στην ανατολική Μεσόγειο. Και δεν πρέπει να αγνοηθεί ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο αυτά τα θέματα, αλλά ότι η σημερινή θέση της Ελλάδας είναι καθοριστική για τον περιορισμό ορισμένων από τα βήματα που μπορεί να κάνει η Τουρκία στη Συρία, τη Λιβύη, την Ουκρανία και τη Νότια Καυκασία.

Μια άλλη σημαντική διάσταση της αυξανόμενης έντασης με την Ελλάδα είναι αναμφίβολα ότι οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ διανύουν μια από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας τους».

Όλες οι ειδήσεις

Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν απειλεί και μέσω... Twitter: Πώς θα απαντήσει η κυβέρνηση

Πόσο πραγματικά πρέπει να μας ανησυχεί η ευλογιά των πιθήκων: Τι αναφέρουν στο ethnos.gr λοιμωξιολόγοι

Εύβοια: Προχωρούν τα αντιπλημμυρικά λέει η κυβέρνηση - Δεν έχει πέσει ούτε ένα κυβικό μέτρο μπετόν είπε ο δήμαρχος Ιστιαίας

Αίγυπτος: Η γη των Φαραώ και του Νείλου

ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΚύπροςΜεβλούτ Τσαβούσογλουειδήσεις τώρα