Πολιτική|10.06.2022 23:24

Νέες προκλήσεις Ερντογάν: Έτσι θα πάει από εδώ και πέρα

Μαρία Ζαχαράκη

Σε δηλώσεις του σε τελετή βράβευσης Φωτογραφικού Διαγωνισμού του Μάρτυρος Μουσταφά Τζαμπάζ, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρθηκε και πάλι στην Ελλάδα.

«Ο αδελφός μας Μουσταφά, ένας από τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, ήταν μια γενναία καρδιά που πολέμησε. Ήταν νέος όταν μετανάστευσε, και είπε ‘δεν πάω στρατό για τον Έλληνα’. (σ.σ δεν θα κάνω τη στρατιωτική μου θητεία στην Ελλάδα). Αγαπούσε την Κωνσταντινούπολη, ιδιαίτερα τον Βόσπορο, και έβλεπε την Τουρκία ως πατρίδα του.

Αλλά προδότες της FETO, που πούλησαν την ψυχή τους για ένα δολάριο, τον σκότωσαν πυροβολώντας τον στο στήθος», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν θα δώσουμε την ευκαιρία που επιδιώκουν σε όσους θέλουν να πολιορκήσουν τη χώρα μας!»

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στην άσκηση Έφεσος 2022 κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προσπάθησε να την μπλοκάρει.

«Πραγματοποιήσαμε χθες την άσκηση Έφεσος 2022. Επιπλέον, η Ελλάδα πραγματοποίησε τριμερή συνάντηση. Είπαν (οι Έλληνες) να αναθεωρήσουμε τις σχέσεις με την Τουρκία και να ξεπεράσουμε αυτή την περίοδο. Στην άσκηση συμμετείχαν 37 χώρες. Η Ελλάδα τους έστειλε μήνυμα να μη συμμετάσχουν. Συμμετείχαν όλοι, ιδιαίτερα οι ΗΠΑ. Η επιτυχής άσκηση έδωσε την απαιτούμενη απάντηση. Έτσι θα πάει από εδώ και πέρα. Όλοι θα δουν τι μπορεί να κάνει αυτό το έθνος. Δε θα δώσουμε την ευκαιρία που ψάχνουν όσοι θέλουν να πολιορκήσουν τη χώρα μας. Θα πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας για το 2023 και θα αφήσουμε το όραμά μας για το 2053 ως ευλογημένη κληρονομιά στα παιδιά μας».

Όλες οι ειδήσεις

Κακοκαιρία Genesis - Πρόγνωση Μαρουσάκη: Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες - Πότε θα περιοριστεί

Κύκλωμα κοκαΐνης: Ποιος είναι ο σκληρός δολοφόνος που καταζητείται από τη Βρετανία

Κύκλωμα που παρασύρει κορίτσια μέσω instagram καταγγέλλει το Χαμόγελο του Παιδιού

Μύκονος: Επίθεση με λοστάρι δέχθηκε ξενοδόχος - Πληροφορίες ότι μεταφέρθηκε σε κλινική χωρίς τις αισθήσεις του

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκίατουρκική προκλητικότηταειδήσεις τώρα