Πολιτική|13.06.2022 07:35

Σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα το ΠΑΣΟΚ: Οι εκτιμήσεις της Χαριλάου Τρικούπη για «εκλογικό αιφνιδιασμό» και τα ψηφοδέλτια

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα έχει θέσει ο Νίκος Ανδρουλάκης το ΠΑΣΟΚ, καθώς στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι ένας «αιφνιδιασμός» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα πρέπει να τους βρει έτοιμους. Σε εσωτερικό επίπεδο, εξελέγην νέος γραμματέας (ο Ανδρέας Σπυρόπουλους), η νέα Κεντρική Επιτροπή και το Πολιτικό Συμβούλιο σηματοδότησαν την ανανέωση και πλέον το κόμμα περνά στην τελευταία (και ίσως την πιο δύσκολη φάση): στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί δεν πρόκειται να υπάρξουν «αποκλεισμοί» ενώ παράλληλα στόχος είναι να γίνει ένα «πάντρεμα» ανάμεσα σε στελέχη με μακρά διαδρομή στο ΠΑΣΟΚ και την νέα γενιά.

Η ομάδα υπό τον Βαγγέλη Αργύρη εργάζεται πυρετωδώς και μάλιστα δεν αποκλείεται εντός του Ιουλίου (αρχές Αυγούστου) να παραδοθεί η λίστα στον Νίκο Ανδρουλάκη. Στην Χαριλάου Τρικούπη θέλουν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, έτσι ώστε εάν ο Κ. Μητσοτάκη επιλέξει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες να μην βρεθούν στον… άσσο.

«Ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα γίνουν το φθινόπωρο, ο κ. Μητσοτάκης μονότονα επαναλαμβάνει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, εμείς θα είμαστε πανέτοιμοι όποτε κι αν γίνουν. Η ανασφάλεια των πολιτών κάθε μέρα γίνεται όλο και μεγαλύτερη γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο διακυβέρνησης. Όλα γίνονται αποσπασματικά χωρίς θετικά αποτελέσματα γιατί το «επιτελικό κράτος» του κ. Μητσοτάκη έχει αποτύχει ως μέθοδος διακυβέρνησης», απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του («Βήμα»), δίχως ουσιαστικά να ανοίξει τα χαρτιά του. Στο ΠΑΣΟΚ έχουν επιλέξει να μην κάνουν προβλέψεις (που μπορεί να πέσουν έξω), αλλά να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.

Η δημοσκοπική άνοδος είναι ένα στοιχείο που δεν τους… παρασύρει, τους «γεμίζει» όμως με αισιοδοξία. Παρ όλα αυτά, στα ηγετικά κλιμάκια της Χαριλάου Τρικούπη αντιλαμβάνονται πως όσο πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών, τόσο η πόλωση θα αρχίζει να κάνει την εμφάνισή της. Κι αυτό θεωρείται ένα στοιχείο που θα συμπιέσει τα ποσοστά του κόμματος ενώ τα όποια διλήμματα τεθούν κυρίως από τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχουν ουσιαστικά ως στόχο το ΠΑΣΟΚ και την «δεξαμενή» των ψηφοφόρων του.

Σε ότι αφορά την επόμενη ημέρα, δηλαδή μετά τις εκλογές, ο κ. Ανδρουλάκης έχει πάρει την απόφασή του. «Δεν πρόκειται να κάνω ούτε τον Μητσοτάκη, ούτε τον Τσίπρα πρωθυπουργούς», έχει πει εμφατικά προϊδεάζοντας για τις προθέσεις τους. Γνωρίζει, άλλωστε, και ο ίδιος ότι ο μικρότερος κυβερνητικός εταίρος δύσκολα επιβιώνει, όπως έχει αποδείξει τόσο η ιστορία του ίδιου του ΠΑΣΟΚ όσο και του Πάνου Καμμένου.

εκλογέςΚίνημα Αλλαγήςειδήσεις τώραΠΑΣΟΚ