Πολιτική|01.11.2018 19:54

Παπαευαγγέλου στο «Έθνος»: «Ολες οι συναλλαγές είναι νόμιμες»

Έφη Καραγεώργου

«Δηλώνω πεντακάθαρα πως είμαι πανέτοιμος να προσκομίσω όλα τα στοιχεία στον Εισαγγελέα, αν με καλέσει». Αυτό δήλωσε στο Έθνος ο κ. Ευάγγελος Παπαευαγγέλου πρόεδρος της εταιρείας Destiny Investment Group. «Όλες οι συναλλαγές που έγιναν με τα POS της Εθνικής στην Κίνα ήταν νόμιμες και αφορούσαν προκαταβολές για την αγορά των ακινήτων», λέει χαρακτηριστικά ο πρώην αντιπρόεδρος της Jumbo.

Στην ερώτηση, αν η Jumbo ή ο κ. Απόστολος Βακάκης γνώριζαν τη συγκεκριμένη δραστηριότητα αγοραπωλησιών, απαντά κατηγορηματικά: «Όχι, δεν είχαν καμία σχέση. Πρόκειται για δική μου εταιρεία». Στην ερώτηση, πώς ολοκληρωνόταν η συναλλαγή της πώλησης ο κ. Παπαευαγγέλου λέει, πως εκτός από τις προκαταβολές που «περνούσαν» μέσα από το POS της ελληνικής τράπεζας, οι Κινέζοι πελάτες στη συνέχεια έστελναν τα υπόλοιπα χρήματα με έμβασμα. Διευκρίνισε μάλιστα πως πληρωμές μέσω POS γίνονταν με χρεωστικές κάρτες, που ήταν δηλαδή συνδεδεμένες με λογαριασμούς των υποψήφιων αγοραστών.

«Τα χρήματα, -προκαταβολές μέσω POS και εμβάσματα- κατατίθεντο στους εταιρικούς λογαριασμούς της Destiny» μας λέει ο κ. Παπαευαγγέλου. Στην ερώτηση αν γίνονταν υπερτιμολογήσεις των προς πώληση ακινήτων, ή αν κάποιο μέρος των χρημάτων επιστρεφόταν στους Κινέζους αγοραστές, δηλώνει κατηγορηματικά: «Όχι, η εταιρεία έπαιρνε τη νόμιμη προμήθεια. Στο ερώτημα γιατί η τράπεζα με την οποία συνεργαζόταν πριν από την Εθνική Τράπεζα, ζήτησε και πήρε τα μηχανάκια που είχε δώσει στη Destiny ο κ. Παπαευαγγέλου απαντά: «Διότι το ζήτησαν οι αρμόδιες αρχές της Κίνας».

POSJumboΕυάγγελος Παπαευαγγέλου