Πολιτική|15.06.2022 09:59

Προκλητική επίθεση της Yeni Safak στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ: Ο προστάτης της FETO έγινε Ελληνολάγνος

Μαρία Ζαχαράκη

Στο στόχαστρο της φιλοκυβερνητικής Yeni Safak (Γενί Σαφάκ) μπήκαν ο Έλληνας βουλευτής, Ιλχάν Αχμέτ, του ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ, όπως αναφέρεται) και ο Οντέρ Μουμίν, ο δήμαρχος του Ιάσμου (Yass?koy, αναφέρεται), οι οποίοι δεν σταματούν – σύμφωνα με την εφημερίδα- τις δηλώσεις που στοχεύουν την Τουρκία.

«Γνωστός για την υποστήριξή του στην οργάνωση FETO, ο Αχμέτ έχει γίνει πλέον Ελληνολάγνος», αναφέρει χαρακτηριστικά η «Γενί Σαφάκ», προσθέτοντας ότι οι δυο τους εκδιώχθηκαν από το Συμβουλευτικό Συμβούλιο της «Τουρκικής» Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

«Την ώρα που οι σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας επιδεινώνονται λόγω του παράνομου εξοπλισμού των νησιών του Αιγαίου, ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ του Κόμματος ΚΙΝΑΛ της Ροδόπης, γνωστός για την εγγύτητά του με την FETO, και ο δήμαρχος του Ιάσμου Οντέρ Μουμίν βρίσκονται ξανά στο προσκήνιο. Ο Αχμέτ, που εμφανίζεται στις τελετές εξοπλισμών που αγόρασε η Ελλάδα με στόχο την Τουρκία, στηρίζει και τα μέλη της FETO που κατέφυγαν από την Τουρκία στην Ελλάδα. Εικάζεται ότι ο Αχμέτ νοίκιασε το σπίτι του σε κάποιους φυγάδες. Αποκαλύφθηκε ότι ο Αχμέτ, ο οποίος συναντήθηκε με τους διευθυντές του ιδρύματος που όρισε η Ελλάδα χωρίς τη συγκατάθεση της κοινωνίας της Δυτικής Θράκης, έδωσε και στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ πληροφορίες για την Τουρκία», υποστηρίζει η εφημερίδα, η οποία συνεχίζει:

«Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Αχμέτ ήταν η δήλωση που έκανε στο ραδιόφωνο και την εφημερίδα Χρόνος. Επικρίνοντας το Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή, ο Ιλχάν είπε: “Το καθήκον των προξένων και οποιουδήποτε διπλωμάτη είναι να μην ασχολούνται με τις εσωτερικές υποθέσεις της μειονότητας. Λόγω της Λωζάνης το ενδιαφέρον του Τούρκου προξένου στην Κομοτηνή για τη μειονότητα είναι αποδεκτό μέχρι ενός σημείου. Από εκεί και πέρα, δεν μπορεί να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της μειονότητας”».

Όλες οι ειδήσεις

Η Χρυσή Αυγή ξανά στο εδώλιο: Μιχαλολιάκος, διευθυντήριο και δεκάδες άλλοι κατηγορούμενοι δικάζονται σε δεύτερο βαθμό

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τα καύσιμα - Οι αναφορές Μητσοτάκη στις τιμές και τα μηνύματα στην Άγκυρα

«Με βίαζε ο προπονητής μου από 10 έως 13 ετών» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση του πρωταγωνιστή της «Γης της Ελιάς»

«Είναι τόσο φυσικό, βγαίνει κατευθείαν»: Βγάζει τα προς το ζειν ουρλιάζοντας σε… ταινίες!

Τουρκίαυπουργείο ΕξωτερικώνΚΙΝΑΛειδήσεις τώρατουρκικές προκλήσειςΓενί ΣαφάκΠΑΣΟΚ