Πολιτική|15.06.2022 17:38

Βουλή: Κόντρα για τον διορισμό της αντιπροέρδου της Επιτροπής Ανταγωνισμού - Τι κατήγγειλε ο πρόεδρος εναντίον της

Αλέξανδρος Διαμάντης

Μια μίνι σύρραξη προκάλεσε στη Βουλή η επιστολή που απέστειλε προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ζητώντας να μην εγκριθεί από την επιτροπή ο διορισμός της Χαρίκλειας Νικολοπούλου, στη θέση της Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Έντονη αντίδραση Γεωργιάδη

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «η εκάστοτε κυβέρνηση δεν αποφασίζει εκβιαζόμενη». «Δεν είπα ότι είναι εκβιαστής ο κύριος Λιανός. Ως προς αυτό που θέσατε το θεσμικό ζήτημα, πρώτον στην παρούσα διαδικασία δεν προβλέπεται και δεύτερον ακόμα και αν δεχτούμε ότι ο εκάστοτε Πρόεδρος μιας Αρχής θέλει να παίξει ή μπορεί να παίξει ή πρέπει να παίξει το ρόλο του Συμβούλου της εκάστοτε κυβερνήσεως, αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να στέλνει τη συμβουλή του στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών, δηλαδή να πηγαίνει στην αντιπολίτευση. Εάν θέλει να είναι σύμβουλος κυβερνήσεως, είναι σύμβουλος κυβερνήσεως. Η πράξη του κυρίου Λιανού να αποστείλει  το email στα μέλη της Επιτροπής ήταν πέραν πάσης δίκης του αρμοδιότητάς», είπε με ένταση ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Νωρίτερα, ο Νίκος Βούτσης υποστήριξε ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία το ότι υπάρχει μια απαρέσκεια ή μια διαφορετική ρητά γνώμη εκ μέρους του Προέδρου της Επιτροπής. «Περίπου, τον είπατε, εκβιαστή προς την κυβέρνηση, εξωθεσμικό, αντιθεσμικό, τον καλέσατε ουσία για παραίτηση, διότι αυτό σημαίνει, όταν ο Υπουργός μιλάει έτσι για κάποιον, δεν είναι ανεξάρτητη Αρχή εκ του Συντάγματος, ο οποίος έχει έρθει από πρόταση του Υπουργού, εδώ, στην Επιτροπή. Και γνωρίζετε πολύ καλά τη βαρύτητα των χαρακτηρισμών που κάνατε και τους κάνατε εν συνειδήσει. Τον κ. Λιανό, επαναλαμβάνω, ούτε, και τον είχαμε καταψηφίσει. Αυτό για το θέμα του κ. Λιανού», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης επικαλούμενος την επιστολή του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, σημείωσε ότι  ο κ. Λιανός λέει τουλάχιστον ότι είναι ανεπαρκών προσόντων ή ότι συνειδητά καθυστερεί.«Έρχεται ο κ. Λιανός και πρακτικά λέει ότι αυτός που φταίει και δεν έχει βγει το πόρισμα για τις τράπεζες, είναι η κυρία Νικολοπούλου. Αυτό λέει ο κ. Λιανός στην επιστολή του. Είναι μεγάλο το πρόβλημα. Είναι μεγάλο το θέμα να κατηγορεί ο Πρόεδρος της Επιτροπής - που εσείς επιλέξατε - την υπάλληλο – διευθύντρια. Μέχρι πρότινος μάλιστα είχε βάλει και τα χαρτιά της για να γίνει γενική διευθύντρια και είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία και την είχαν επιλέξει εκεί. Τη φέρνετε, ως αντιπρόεδρο, και λέει ότι δεν μπορώ να την κάνω αντιπρόεδρο, γιατί ούτε διάθεση να συνεργαστεί και να επιταχύνει υποθέσεις έδειξε και ειδικά για την ιστορία με τις τράπεζες, δεν έκανε κάτι», προσέθεσε ο ίδιος.

Όλες οι ειδήσεις

Συνεχίζει τις απειλές ο Ερντογάν: Η Ελλάδα θα πάθει ό,τι έπαθε και στο παρελθόν – Είναι κομπάρσος ξένων δυνάμεων

Πρόγνωση Μαρουσάκη: Η «Ψυχρή Λίμνη» φέρνει βροχές, καταιγίδες αλλά και αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς

Άγρια συμπλοκή κατά τη διάρκεια πάρτι στην «Ερωτοσπηλιά»: Τραυματίστηκαν 2 νεαροί

To Squid Game γίνεται ριάλιτι στο Netflix - Και το έπαθλο... ζαλίζει - Οι προϋποθέσεις συμμετοχής

ΒουλήΕπιτροπή ΑνταγωνισμούΕπιτροπή Θεσμών και Διαφάνειαςειδήσεις τώρααντιπρόεδροςΆδωνις Γεωργιάδης