Πολιτική|16.06.2022 16:53

Νίκος Παππάς: Στις αρχές Ιουλίου η κλήρωση στη Βουλή για τη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου

Αλέξανδρος Διαμάντης
Μέχρι τις αρχές Ιουλίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία συγκρότησης του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση του Νίκου Παππά. Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Τασούλα την Τετάρτη, 15 Ιουνίου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, απέστειλε στη Βουλή το βούλευμα του Αρείου Πάγου, με τον ΠτΒ να «απαντά» με επιστολή μέσω της οποίας ζητά τα ονόματα των δικαστών που θα μπουν στην κλήρωση για να συγκροτήσουν το Ειδικό Δικαστήριο.

Η σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου

Συνολικά θα κληρωθούν 13 τακτικοί δικαστές και έξι αναπληρωματικοί, ενώ στην κληρωτίδα θα μπουν ανώτατοι δικαστές που προήχθησαν σε αρεοπαγίτες ή στο ΣΤΕ μετά την 9η Μαρτίου του 2021, ημέρα υποβολής της πρότασης για την άσκηση δίωξης εναντίον του Νίκου Παππά. 

Όλες οι ειδήσεις

Μήνυμα Παναγιωτόπουλου σε Ακάρ ενώ κορυφώνονται οι τουρκικές προκλήσεις: «Δεν μπορούμε να πάμε μπροστά αν συνεχίσετε έτσι»

Στην τελευταία θέση τα ελληνικά ΜΜΕ ως προς την αίσθηση ανεξαρτησίας - Τι δείχνει έρευνα

«Οι λάτρεις βατράχων, λουκάνικου και σπαγγέτι επισκέπτονται το Κίεβο» - Υποτιμητικά σχόλια Μεντβέντεφ για Μακρόν, Σολτς, Ντράγκι

Αδειάζει Λατινοπούλου η ΝΔ μετά τις αντιδράσεις για τα σχόλια για τη Μπάρκα: Δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές

ειδήσεις τώραΒουλήΝίκος ΠαππάςκλήρωσηΕιδικό Δικαστήριο