Πολιτική|17.06.2022 12:40

Γεραπετρίτης: Το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει προμηθευτεί το Predator

Newsroom

Αρνήθηκε, μιλώντας στη Βουλή, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης ότι το Δημόσιο έχει προμηθευτεί το σύστημα Predator, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά όσα πριν από λίγες μέρες είχε πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει προμηθευτεί κανένα σύστημα παράνομης παρακολούθησης από εταιρείες , όπως η PREDATOR που διαθέτουν το σχετικό λογισμικό», τόνισε απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση.

Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη η  χώρα μας διαθέτει το πιο αυστηρό πλαίσιο για τις νόμιμες επισυνδέσεις κι αυτό διότι , εξήγησε, απαιτείται άδεια του αρμόδιου εισαγγελέα προκειμένου οι ανεξάρτητες αρχές να προχωρήσουν σε έλεγχο. Την ίδια ώρα ο Υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι η μόνη σύμβαση που έχει κάνει το ελληνικό Δημόσιο με τέτοιες εταιρείες,ήταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2018,με την εταιρεία KRIKEL και αφορούσε ασυρμάτους.

Σε ότι αφορά το ζήτημα ασυμβίβαστο για τους γενικούς γραμματείς και τους υπουργού ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι για πρώτη φορά με το νόμο για το επιτελικό κράτος καθιερώθηκε ασυμβίβαστο και για τους γενικούς γραμματείς.  «Δεν απαγορεύεται η κατοχή εταιρικών μεριδίων ούτε για τους υπουργούς ούτε για τους βουλευτές και επομένως δεν θα μπορούσε οι γενικοί γραμματείς να έχουν υψηλότερα ασυμβίβαστα», είπε. 

Όλες οι ειδήσεις

Υποχρεωτικός δια της… πλαγίας ο προσωπικός γιατρός: Τσουχτερές ποινές σε όσους δεν εγγραφούν – Μέχρι πότε οι εγγραφές

Έρχονται ανατιμήσεις «φωτιά» στα ταξί: Πόσο αυξάνονται τα κόμιστρα – Τι γίνεται με τη BEAT

Πώς σχολιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ το τετ α τετ Παναγιωτόπουλου – Ακάρ: Οι δίαυλοι επικοινωνίας και η σκληρή γραμμή

Χρηστος Λούλης: «Όλες οι κρίσεις που εκφέρουμε, περιγράφουν κυρίως εμάς και όχι αυτό που σχολιάζουμε»

Γιάννης ΡαγκούσηςΓιώργος ΓεραπετρίτηςλογισμικόΒουλήειδήσεις τώραψηφιακή παρακολούθησηΣΥΡΙΖΑ