Πολιτική|01.11.2018 19:19

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το εμπορευματικό στο Θριάσιο Πεδίο

Κατερίνα Τζαβάρα

Με αυξομειούμενη ένταση στις αντεγκλήσεις μεταξύ του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Σπίρτζη και βουλευτών της αντιπολίτευσης που άφησαν αιχμές για δυσμενή μεταβολή της συμφωνίας σε σχέση με την αρχική, ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και των εταιρειών ΓΙΑΑΟΣΕ, Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο, ΕΤΒΑ Βιομηχανικές Περιοχές και της Γκόλνταιρ Κάργκο, για την ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, απέρριψε κατηγορηματικά καταγγελίες ότι άλλαξαν οι όροι του διαγωνισμού μετά τη διεξαγωγή του, τόνισε ότι δεν ικανοποιήθηκε κανένα αίτημα του παραχωρησιούχου και εξήγησε πως η δυνατότητα μετατροπής της δεσμευτικής επένδυσης δεν μεταβάλλει το ύψος της. Ο κ. Σπίρτζης απέρριψε τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης, μίλησε για «παλινωδίες δεκαετιών» και πέραν της δημόσιας κόντρας του με τον Άδωνι Γεωργιάδη, έκανε ειδική αναφορά στον εισηγητή του ΚΙΝΑΛ, Γιάννη Μανιάτη, κατηγορώντας τον για λασπολογία και ηθελημένη επίδειξη σκανδαλώδους άγνοιας.

Στις διατάξεις του νομοσχεδίου εντάχθηκε, μετά την ψήφισή της και η τροπολογία για την «απρόσκοπτη εκτέλεση των οικοδομικών αδειών στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού - Αγίου Κοσμά».

ψήφισηνομοσχέδιοΘριάσιο Πεδίο