Πολιτική|30.06.2022 18:15

Κόντρα Βαρουφάκη, Σκουρλέτη, Πλεύρη στη Βουλή για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Αλέξανδρος Διαμάντης

Κόντρα σημειώθηκε στη Βουλή με πρωταγωνιστές τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον Πάνο Σκουρλέτη και τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη. Αιτία της σύγκρουσης κατέστη μια αναφορά του γραμματέα του ΜέΡΑ25, ο οποίος κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη… ΝΔ να τα βρουν προεκλογικά, καθώς όπως ισχυρίστηκε θα «συμμαχήσουν μετά τις εκλογές»!

«Εμείς στο Μέρα25 λέμε ότι θα προκύψει μια συμμαχική κυβέρνηση. Είτε στην πρώτη Κυριακή είτε στη δεύτερη. Για αυτό σας λέμε πρώτα συμμαχήστε, βρείτε τα νωρίτερα Όσοι θέλετε να συγκυβερνήσετε συμφώνησε το από πριν και πέστε το στον ελληνικό λαό. Εμείς λέμε είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο, αλλά πριν από τις εκλογές. Μετά από την απομάκρυνση από την κάλπη θα είμαστε εδώ για να σας μαυρίσουμε όλους», τόνισε χαρακτηριστικά, με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη παίρνοντας το λόγο να θυμίζει ότι ο Γ. Βαρουφάκης υπήρξε το «asset» του Αλέξη Τσίπρα.

«Ο κ. Τσακαλώτος θέλει συγκυβέρνηση με το ΜέΡΑ25 όπως το πρώτο 8μηνο του '15. Ο κ. Τσίπρας το θέλει αυτό; Είναι το ΜέΡΑ25 προοδευτική διακυβέρνηση; Μπαίνουν αμείλικτα ερωτήματα. Δεν θα απαντήσουν ποτέ σε εσάς κ. Βαρουφάκη. Εμείς είμαστε σε σύγκρουση, για μας εσείς ήσασταν ο χειρότερος υπουργός με τον χειρότερο πρωθυπουργό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σας απαντήσει, γιατί ό,τι κάνατε ήταν προσωπική επιλογή του κ. Τσίπρα και μόλις είδε τις συνέπειες είπε να τα φορτώσουμε στον Βαρουφάκη», υπογράμμισε ο Υπουργός Υγείας.

Σκουρλέτης: Παίζατε τον ρόλο της πέμπτης φάλαγγας και λέγατε ότι τα μνημόνια είναι ευλογία

Το γάντι σήκωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος υποστήριξε ότι «η περίοδος του 2015 ήταν η αρχή του τέλους των μνημονίων και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε το φαύλο κύκλο». Ο ίδιος προσέθεσε ότι «το α’ εξάμηνο εσείς παίζατε το ρόλο της πέμπτης φάλαγγας και λέγατε ότι τα μνημόνια είναι ευλογία. Βλέπατε το κράτος ως αγελάδα και αρμέγατε. Αυτή είναι η αλήθεια, η κορυφαία η στιγμή, του δημοψηφίσματος του 62% γιατί ανάγκασε τις ακραίες φωνές στην Ευρώπη να αποδεχθούν τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση». Σύμφωνα, δε, με τον κ. Σκουρλέτη το δημοψήφισμα οδήγησε σε λιγότερο επώδυνο συμβιβασμό ενώ χαρακτήρισε το τότε Μνημόνιο πιο ήπιο που έκλεισε τον φαύλο κύκλο. «Κάνετε τώρα τους μάγκες με τις πλάτες της διαχείρισης του ΣΥΡΙΖΑ», προσέθεσε.

Όλες οι ειδήσεις

Πέθανε ο Ηλίας Νικολακόπουλος

Μπάιντεν μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τα F-16 της Τουρκίας – Τo αντίθετο δεν είναι προς το συμφέρον μας

ΕΟΦ: Ανακαλεί γνωστό φάρμακο

Η Γη της Ελιάς: Όλα όσα θα γίνουν στο τελευταίο επεισόδιο της σεζόν και η πασίγνωστη τραγουδίστρια που εισβάλει στον β' κύκλο

ΣΥΡΙΖΑΘάνος ΠλεύρηςΠάνος ΣκουρλέτηςΒουλήΜέΡΑ25ειδήσεις τώραΝέα ΔημοκρατίαΓιάνης Βαρουφάκης