Πολιτική|30.06.2022 19:30

Βενιζέλος για Turkeagean: Αφήνει στην Ελλάδα τον αυθεντικό και επακριβή γεωγραφικό όρο Aegean

Αλέξανδρος Διαμάντης

Την ανάληψη συγκεκριμένων νομικών πρωτοβουλιών για την μη εφαρμογή του όρου Turkaegean προτείνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μάλιστα, ο ίδιος τονίζει ότι ο συγκεκριμένος όρος αφήνει στην Ελλάδα τον αυθεντικό και επακριβή γεωγραφικό όρο Aegean!

«Θα πρότεινα λοιπόν,  αντί να διεξάγεται μια επιπόλαια και ερασιτεχνική συζήτηση, αν κριθεί αρμοδίως ότι είναι πολιτικά βλαπτικός ο όρος Turkaegean (που πάντως εξ αντιδιαστολής αφήνει στην Ελλάδα τον αυθεντικό και επακριβή γεωγραφικό όρο Aegean ), να αναληφθούν οι αναγκαίες νομικές πρωτοβουλίες στον EUIPO και το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ, με τη βοήθεια ειδικών νομικών που γνωρίζουν το θέμα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος και παραθέτει μια σύντομη παρουσίαση των λόγων για τους οποίους μπορεί να κριθεί απαράδεκτο ως ευρωπαϊκό σήμα ένα σήμα που περιλαμβάνει γεωγραφικό προσδιορισμό. Σύμφωνα με τον ίδιο είναι γραμμένη από Έλληνα νομικό, υψηλόβαθμο στέλεχος του EUIPO, ελεύθερα προσβάσιμη στο διαδίκτυο. 

Η ανάρτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου

Τελείως ενδεικτικά παραθέτω σύντομη παρουσίαση των λόγων για τους οποίους μπορεί να κριθεί απαράδεκτο ως ευρωπαϊκό σήμα ένα σήμα που περιλαμβάνει γεωγραφικό προσδιορισμό. Γραμμένη από έλληνα νομικό, υψηλόβαθμο στέλεχος του EUIPO, ελεύθερα προσβάσιμη στο διαδίκτυο. Το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη με πρόεδρο τον καθηγητή Β. Σκουρή, πρώην Πρόεδρο του ΔΕΕ) είχε ετοιμάσει στο παρελθόν αναλυτική μελέτη για την εμπορική χρήση του γεωγραφικού όρου Μακεδονία.

Θα πρότεινα λοιπόν,  αντί να διεξάγεται μια επιπόλαια και ερασιτεχνική συζήτηση, αν κριθεί αρμοδίως ότι είναι πολιτικά βλαπτικός ο όρος Turkaegean (που πάντως εξ αντιδιαστολής αφήνει στην Ελλάδα τον αυθεντικό και επακριβή γεωγραφικό όρο Aegean ), να αναληφθούν οι αναγκαίες νομικές πρωτοβουλίες στον EUIPO και το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ, με τη βοήθεια ειδικών νομικών που γνωρίζουν το θέμα.

Όλες οι ειδήσεις

Πέθανε ο Ηλίας Νικολακόπουλος

Μπάιντεν μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τα F-16 της Τουρκίας – Τo αντίθετο δεν είναι προς το συμφέρον μας

ΕΟΦ: Ανακαλεί γνωστό φάρμακο

Η Γη της Ελιάς: Όλα όσα θα γίνουν στο τελευταίο επεισόδιο της σεζόν και η πασίγνωστη τραγουδίστρια που εισβάλει στον β' κύκλο

ΤουρκίαΕυάγγελος ΒενιζέλοςΑιγαίοειδήσεις τώρα