Πολιτική|13.02.2019 14:25

Γεννηματά: Ο πρωθυπουργός αρχιτέκτονας του κοινοβουλευτικού ευτελισμού

Κατερίνα Τζαβάρα

Για εικόνα πολιτικού κοινοβουλευτικού ευτελισμού με αρχιτέκτονα τον ίδιο τον πρωθυπουργό, έκανε λόγο από το βήμα της Ολομέλειας η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. Είπε ότι η κυβέρνηση κλωσούσε την Αναθεώρηση επί τρία χρόνια για να τη φέρει στο τέλος της θητείας της, στη Βουλή.

Μίλησε, επίσης, για πλαστή πόλωση και τεχνητές διαχωριστικές γραμμές, παιχνίδι που παίζει εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, για την οποία πρόσθεσε ότι ζήτησε αναθεώρηση των περισσότερων άρθρων του Συντάγματος «αποσκοπώντας προφανώς σε κομματικά οφέλη». Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ, η κυρία Γεννηματά δήλωσε ότι «συμφωνούν να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα στα σημεία και στην έκταση που πρέπει. Επικεντρωμένο στον πολίτη και με κυρίαρχο στόχο την ανάκτηση της εμπιστοσύνης του στην Πολιτεία και στην πολιτική. Την εμβάθυνση και τελικά την εμπέδωση της Δημοκρατίας».

Υπογράμμισε, μάλιστα, πως δεν θα επιτρέψουν με την ψήφο τους «η συνταγματική αναθεώρηση να γίνει υπόθεση μίας μόνο πολιτικής δύναμης. Δεν μπορεί να υπάρχει “εν λευκώ” εντολή για την αναθεώρηση του Συντάγματος». Ότι θα κάνουν επίσης «ό,τι αναλογεί στην πραγματική πολιτική τους ισχύ για να μην αφήσουν τους επίδοξους της εξουσίας να κόψουν και να ράψουν την αναθεώρηση στα μέτρα τους. Καμιά διάταξη προς αναθεώρηση με 180 ψήφους», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

ΣΥΡΙΖΑΚΙΝΑΛΦώφη ΓεννηματάΝΔ