Πολιτική|30.06.2022 22:04

Κουτσούμπας: Στις εκλογές μπορεί να υπάρξει ένα καλό σενάριο για το λαό κι αυτό γράφεται με ΚΚΕ δυνατό

Newsroom

«Για να μπει ένα φρένο, για να κερδίσουμε ανάσες ανακούφισης και να ανοίξουμε επιτέλους τον δικό μας δρόμο για τις δικές μας ανάγκες μπορεί να γίνει σε συμπόρευση με το ΚΚΕ στους αγώνες, στο κίνημα, σε όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας και στις εκλογές που κοντοζυγώνουν» υπογράμμισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία σε συγκέντρωση στο Μενίδι.

Αναφέρθηκε στα δυσβάσταχτα βάρη που έχει φορτωθεί η εργατική-λαϊκή οικογένεια μετά από μια δεκαετία βαθιάς κρίσης και μνημονίων και τη νέα κρίση που ακολούθησε, εν μέσω πανδημίας «που ξαναφουντώνει γιατί τα όποια μέτρα προστασίας πήγαν περίπατο για χάρη των ομίλων του τουρισμού και των μεταφορών» και στη σφοδρή πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία όπου «οι πραγματικοί αντίπαλοι είναι από τη μια το ευρωατλαντικό στρατόπεδο, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και χώρες της ΕΕ κι από την άλλη το υπό διαμόρφωση ευρωασιατικό στρατόπεδο, με επικεφαλής τη Ρωσία και την Κίνα, η οποία κονταροχτυπιέται με τις ΗΠΑ για την πρωτοκαθεδρία στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα».

Σημείωσε την αυξανόμενη ανησυχία των λαών μπροστά στο αυξανόμενο ενδεχόμενο επέκτασης και γενίκευσης του πολέμου καθώς και τον κίνδυνο μεγάλης ενεργειακής, ακόμη και επισιτιστικής κρίσης, προσθέτοντας πως «ξέρουν ότι οι αποφάσεις της Μαδρίτης, είναι φωτιά για τους λαούς».

Επισήμανε την αυξανόμενη ανησυχία του ελληνικού λαού και των λαών της περιοχής καθώς «βλέπουν τα σύννεφα να πυκνώνουν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, με την όξυνση του ανταγωνισμού ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, δηλαδή τις αστικές τάξεις των δύο χωρών, γιατί οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα».

«Κι ας προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης να καλλιεργήσει κλίμα εφησυχασμού για τη δήθεν παρέμβαση Μπάιντεν στον Ερντογάν, ενώ όλοι ξέρουν πως το παζάρι της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ μπορεί να πάρει αμπάριζα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας» συμπλήρωσε.

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι όλα αυτά δεν αποτελούν μια «δύσκολη και κακή παρένθεση, λόγω κακής συγκυρίας και εξωγενών παραγόντων», όπως ισχυρίζεται η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «τα ρίχνει όλα στον Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του. Λέει ότι αν υπήρχε μια άλλη κυβέρνηση, εντός αυτού του πλαισίου, που θα έκανε μια άλλη διαχείριση, τότε τα προβλήματα ως δια μαγείας θα λύνονταν και ο εφιάλτης θα τελείωνε».

Όλες οι ειδήσεις

Αντιδρούν αμερικανοί βουλευτές για την πώληση F-16 στην Τουρκία: «Ο δεσμός Ελλάδας και ΗΠΑ στενότερος από ποτέ»

Προκλητικός ο Ερντογάν μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, κάνει το άσπρο - μαύρο Τα νησιά έχουν στρατό παράνομα – Η Ελλάδα παραβίασε 147 τον εναέριο χώρο της Τουρκίας

Ευλογιά των πιθήκων: 7 τα κρούσματα στην Ελλάδα – Ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Τρολιά το λάδι και η ρίγανη, να διαφημίσουμε τα ελληνικά προϊόντα!»

εκλογέςειδήσεις τώραΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας