Πολιτική|04.07.2022 15:54

Σκρέκας για ενεργειακή επάρκεια: Η Ελλάδα μεταξύ των 3 κρατών μελών που αντιμετωπίζουν το μικρότερο ρίσκο δυσμενών επιπτώσεων

Αλέξανδρος Διαμάντης

Στα σενάρια αντιμετώπισης που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας αναφέρθηκε ο Υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας από το βήμα της Βουλής, λίγη ώρα μετά τη σύγκλιση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων.

«Ήδη έχει γίνει διπλασιασμός της αποθηκευτικής δυνατότητας της Ρεβυθούσας, έχει αυξηθεί η παραγωγή των λιγνιτικών εργοστασίων, ενώ εισάγεται και το εργοστάσιο Πτολεμαΐδα 5. Υπάρχει επίσης δυνατότητα προσωρινά να αποθηκεύσουμε στρατηγικά αποθέματα σε δεξαμενές της Ιταλίας. Φαίνεται ότι η χώρα μας είναι μεταξύ των 3 κρατών μελών που αντιμετωπίζουν το μικρότερο ρίσκο δυσμενών επιπτώσεων», εξήγησε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Ελλάδα είναι μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρώπης με το μικρότερο ρίσκο σε περίπτωση ολικής αποκοπής φυσικού αερίου από την Ρωσία. Και αυτό διότι, όπως εξήγησε, διαθέτει εγκαταστάσεις αεριοποίησης».

Πάντως, ο κ. Σκρέκας προειδοποίησε πως μια τέτοια εξέλιξη θα πυροδοτούσε μεγαλύτερη έκρηξη της τιμής του φυσικού αερίου. « Η Γερμανία αυτή τη στιγμή είναι ένα βήμα πριν προχωρήσει σε διακοπτόμενη παροχή φυσικού αερίου», είπε.

Όλες οι ειδήσεις

Μεγάλη φωτιά στο Σχηματάρι: Εντολή εκκένωσης σε οικισμό στο Δήλεσι - Εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα 112

Ζακ Κωστόπουλος: Εκτός φυλακής ο μεσίτης δύο μήνες μετά την καταδίκη του

Τσαβούσογλου: Ο Μητσοτάκης ταπείνωσε τον εαυτό του, λέγοντας μη δίνετε F-16 στην Τουρκία -Τέτοιες προσπάθειες δεν θα αποδώσουν

Γερμανία: Ο άνθρωπος με τα περισσότερα τατουάζ και piercings στον κόσμο

ενέργειαφυσικό αέριοΚώστας ΣκρέκαςΡωσίαειδήσεις τώρα