Πολιτική|13.02.2019 18:31

Ακάρ σε Αποστολάκη: Να βρούμε λύσεις μέσω ειρήνης

Newsroom

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση που κράτησε περίπου μισή ώρα έγινε στο περιθώριο της διήμερης Υπουργικής Συνόδου του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, Αποστολάκης και Ακάρ συμφώνησαν στη σύσταση τεχνικών ομάδων εργασίας που θα μελετήσουν ζητήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ειδικά σε ό,τι αφορά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Ως νέος υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, ο Ευάγγελος Αποστολάκης είχε μια σύντομη εθιμοτυπική συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτεμπεργκ.

Η τοποθέτηση του ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκτός του ότι είναι κάτι πρωτόγνωρο για την μεταπολιτευτική Ελλάδα καθώς ποτέ εν ενεργεία στρατιωτικός δεν ανέλαβε τη συγκεκριμένη θέση δίνει και μία άλλη διάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εξαιτίας της παρουσίας του επίσης στρατιωτικού Χουλουσί Ακάρ στο υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Αποστολάκης και Ακάρ δεν είναι ξένοι μεταξύ τους, καθώς ο ένας γνωρίζει πολύ καλά τον άλλον και μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι σχέσεις τους είναι άψογες. Βέβαια, οι σχέσεις σε προσωπικό επίπεδο δεν σημαίνουν τίποτα από τη στιγμή που και οι δύο καλούνται να χειριστούν δύσκολες υποθέσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και εκεί η όποια φιλία πάει... περίπατο. 

«Πρέπει να δουλέψουμε ώστε να βρούμε λύσεις μέσω της οδού της ειρήνης ως φίλοι και γείτονες» είπε ο Χουλουσί Ακάρ στον Ευάγγελο Αποστολάκη, σύμφωνα με δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας στον ανταποκριτή του πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, έπειτα από τη συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας.

ΤουρκίαεπίσκεψηΧουλούσι ΑκάρΕυάγγελος Αποστολάκης