Πολιτική|05.07.2022 17:16

Τσίπρας για Μητσοτάκη στο Ευρωκοινοβούλιο: Μόνο ηγέτες τύπου Όρμπαν θα απαντούσαν έτσι

Newsroom

Σφοδρή επίθεση από τον Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο και τα όσα ανέφερε για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ανάρτησή του στηλιτεύει τον τρόπο με τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να απαντήσει στον Μalik Azmani, αντιπρόεδρο του Renew Europe, αναφέροντας ότι «είναι πράγματι αξιοζήλευτο. Αλλά πιθανότατα μόνο ηγέτες τύπου Όρμπαν θα απαντούσαν με αυτόν τον τρόπο».

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ανάρτησή του ασκεί έντονη κριτική στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός «απάντησε κραδαίνοντας την «Αυγή» και τη «Δημοκρατία» στο Ευρωκοινοβούλιο. Ιδού η τρανή απόδειξη της ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα: Κυκλοφορούν ελεύθερα στα περίπτερα…»

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

Είναι πράγματι αξιοζήλευτο. Αλλά πιθανότατα μόνο ηγέτες τύπου Όρμπαν θα απαντούσαν με αυτόν τον τρόπο.
Μετά τη σφοδρή επίθεση του Malik Azmani, αντιπρόεδρου του Renew Europe, δηλαδή της Ομάδας του Μακρόν στην Ευρωβουλή, για τη κατάντια της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε κραδαίνοντας την «Αυγή» και τη «Δημοκρατία» στο Ευρωκοινοβούλιο.
Ιδού η τρανή απόδειξη της ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα: Κυκλοφορούν ελεύθερα στα περίπτερα…
Σας ευχαριστούμε, κ. Μητσοτάκη, που είστε τόσο μεγαλόκαρδος και αφήσατε την ιστορική «Αυγή», που ιδρύθηκε το 1952 και διέκοψε κυκλοφορία μόνο στην Επταετία, να συνεχίσει να υπάρχει.
Όσο για τη «Δημοκρατία», ο εκδότης της ίσως έχει άλλους λόγους να είναι ευτυχής, αφού παρά τις προσπάθειές σας δεν καταφέρατε να τον βάλετε φυλακή, όπως ούτε τους Βαξεβάνη και Παπαδάκου, που μαζί κατηγορήσατε για συμμορίτες, επειδή ξεσκέπασαν το σκάνδαλο Νοβάρτις.

 

Η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή Malik Azmani 

Νωρίτερα, ο Malik Azmani, επικεφαλής της ευρωομάδας του γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόνι, ανέφερε κατά την τοποθέτησή του πως «βλέπουμε ότι σε πολλές χώρες της ΕΕ, αξίες και αρχές δημιουργούν πρόβλημα γιατί βρίσκονται υπό επίθεση. Θα είμαι ειλικρινής κύριε Πρόεδρε όπως είμαι πάντα. Μας προβληματίζει η καθοδική πορεία της πολυφωνίας των Μέσων και της Ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα. Ανάβουν ήδη τα προειδοποιητικά φώτα. Η Ελλάδα έχει ήδη τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 27 σε ο,τι αφορά τα ελεύθερα Μέσα Ενημέρωσης. Είναι σημαντικό κύριε πρωθυπουργέ να υπάρχει πολυφωνία και ελευθερία. Πρόσφατα στην ομάδα Renew Ευρώπης, υποδεχθήκαμε στην οικογένειά μας έναν έγκριτο Έλληνα βουλευτή».

Μάλιστα απευθυνόμενος προς τον έλληνα πρωθυπουργό σημείωσε ότι «δε χρειάζεται να δούμε ακόμη μια φορά έναν ακόμη Ευρωπαίο ηγέτη που θα καταπατά την Ελευθεροτυπία. Όπως έλεγε ο Σωκράτης, ο αποτυχημένος χρησιμοποιεί τη διαστρέβλωση όταν σταματάει η συζήτηση. Νομίζω ότι δεν είναι δυνατόν να ακολουθήσετε τη καταστροφική πορεία κάποιων άλλων μελών της πολιτικής σας οικογένειας. Ακόμα, ο κ. Azmani κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κρατήσει «ζωντανή την υπερήφανη ελληνική παράδοση του δημόσιου διαλόγου και τότε θα έχετε πάντα στο πλευρό σας την ομάδα του Renew έτσι ώστε ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις μελλοντικές κρίσεις». 

Η απάντηση Μητσοτάκη 

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε τα πρωτοσέλιδα της Αυγής και της Δημοκρατίας, αναφέροντας ότι πρόκειται για μεγάλες ημερήσιες εφημερίδες οι οποίες τον κατηγορούν ως «ψεύτη και συκοφάντη», πρόσθεσε ότι αυτό συμβαίνει σε τουλάχιστον σε 4 εφημερίδες, την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το Ίντερνετ, υποστηρίζοντας ότι ο καθένας μπορεί να γράψει ό,τι θέλει. 

Όλες οι ειδήσεις

Μεγάλη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Επιχειρούν πάνω από 100 πυροσβέστες και εναέρια μέσα - Ανησυχία για σπίτια και Γεράνεια Όρη

Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία από το Ευρωκοινοβούλιο: Οι διαφορές δεν λύνονται με «νταηλίκια» αλλά με το Διεθνές Δίκαιο

«Αυτοί ήρθαν και με βρήκαν»: Προκλητικός και αμετανόητος ο ψευτογιατρός που λέει ότι δεν είναι δολοφόνος

Μωβ μέδουσες: Τσίμπησαν γυναίκα σε παραλία στα Χανιά - Τα σημάδια μετά τα τσιμπήματα

ΣΥΡΙΖΑNovartisΑλέξης Τσίπραςελευθερία του Τύπουειδήσεις τώραΚυριάκος Μητσοτάκης