Πολιτική|14.02.2019 17:19

Πλατφόρμα «WeEuropeans» - Ψηφίστε εδώ για το μέλλον της Ευρώπης

Έρη Πανσεληνά

Αν και η εμπιστοσύνη των πολιτών στην ΕΕ αυξάνεται, σχεδόν ένας στους δύο Ευρωπαίους νιώθει ακόμα ότι η φωνή του δε μετρά, σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο. Με τις ευρωεκλογές να απέχουν μόλις τρεις μήνες η αστική, μη- κομματική πρωτοβουλία «WeEuropeans» καλεί για πρώτη φορά τους πολίτες των «27» να πάρουν το μέλλον της Ευρώπης στα «χέρια τους» καταθέτοντας σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα τις δικές τους προτάσεις.

Το ethnos.gr, σε συνεργασία με την πρωτοβουλία των ΜΚΟ MAKE.ORG και Civico Europa, δίνει στους αναγνώστες του πρόσβαση στη μεγαλύτερη δημόσια διαβούλευση που έχει διεξαχθεί ποτέ στην Ευρώπη. Καταθέστε παρακάτω τις προτάσεις σας και ψηφίστε εκείνες των συμπολιτών σας:

Μέχρι τις 15 Μαρτίου θα ακουστεί η φωνή των κατοίκων 27 χωρών-μελών της ΕΕ, σε 24 διαφορετικές γλώσσες, που θα μοιραστούν τις ιδέες τους και θα ψηφίσουν τις προτάσεις των Ευρωπαίων συμπολιτών τους για το πώς μπορεί να εφευρεθεί εκ νέου η Ευρώπη. Σύμφωνα με την πρωτοβουλία «WeEuropeans», η εκστρατεία θα προσεγγίσει τουλάχιστον 100 εκ. Ευρωπαίους, από τους οποίους περίπου 10 εκ. θα ψηφίσουν και θα καταθέσουν προτάσεις.

Οι 10 πλέον αποδεκτές και δημοφιλείς από αυτές θα καταρτίσουν την Ατζέντα των Πολιτών, η οποία θα παρουσιαστεί από τους ίδιους τους πολίτες, στις 22 Μαρτίου, στους εκπροσώπους της πολιτικής και της κοινωνίας των πολιτών κάθε χώρας, στο Ευρωκοινοβούλιο. Με τον τρόπο αυτό και μέχρι τις Ευρωεκλογές του Μαΐου, η πρωτοβουλία «WeEuropeans» θα έχει προωθήσει την Ατζέντα σε όλη την Ε.Ε., ώστε οι ηγετικές φυσιογνωμίες της να την υιοθετήσουν και να την υποστηρίξουν δημοσίως.

Μέχρι τις 7 Μαρτίου θα μπορείτε να λάβετε μέρος στη δημόσια διαβούλευση, ενώ από τις 8 μέχρι τις 15 Μαρτίου θα αναδείξετε μεταξύ 270 προτάσεων που θα προκύψουν από την πανευρωπαϊκή ψηφοφορία τις 10 δημοφιλέστερες, οι οποίες ακολούθως θα καταρτίσουν την Ατζέντα των Πολιτών. Η πρωτοβουλία «WeEuropeans», της ευρωπαϊκής πλατφόρμας πολιτών MAKE.ORG και της αστικής υπερεθνικής ένωσης CIVICO Europa, παρουσιάστηκε μέσα από μια διακήρυξη την οποία υπέγραψαν 150 προσωπικότητες από όλα τα κοινωνικά στρώματα.

ΕυρώπηΕΕ