Πολιτική|06.07.2022 16:50

Μητσοτάκης σε Τσίπρα για Novartis: Δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά για εσάς

Newsroom

Απάντηση στα πυρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση Novartis έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που εξαπέλυσε πυρά κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

«Δεν τον προτείναμε για Νομπελ, στο ειδικό δικαστήριο πάει»

«Υπάρχει ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Και αυτό είναι ότι δύο κορυφαίοι πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ στενοί συνεργάτες σας οδηγούνται στο ειδικό δικαστήριο με βαριά ποινικά αδικήματα. Δεν τον προτείνανε για Νόμπελ (σ.σ. τον κ. Παπαγγελόπουλο), στο ειδικό δικαστήριο για κακούργημα πάει κι εσείς τον χειροκροτείτε. Παραπέμπεται o κύριος Παπαγγελόπουλος για κατάχρηση εξουσίας και ωμές παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη με σκοπό να στοχοποιηθούν χωρίς στοιχεία πολιτικά πρόσωπα και για την υπόθεση Novartis αλλά και για άλλες μεθοδεύσεις. Ωραίο μπουμπούκι διαλέξατε για υπουργό Δικαιοσύνης».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του προς τον κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως «θα στηθεί ειδικό δικαστήριο και αυτοί που θα κάτσουν στο εδώλιο, είναι το περιβόητο ηθικό σας πλεονέκτημα. Αυτό κάθεται στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου, αυτή η σκοτεινή περίοδος που επιχειρήσατε να ελέγξετε τους αρμούς της εξουσίας. Οι θεσμοί αντιστάθηκαν, η δημοκρατία αντιστάθηκε».

«”Θα σας πάω μέχρι τέλους”, είπατε. Δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά για εσάς διότι πρώτη φορά υπήρξε τόσο τραυματική. Ο ελληνικός λαός έχει κρίση και συγκρίνει και ξέρει καλά ποιοι έβγαλαν τη χώρα από το αδιέξοδο και κράτησαν δυνατή την δημοκρατία».

Όλες οι ειδήσεις

Μητσοτάκης για εκλογές: Θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας

Ηπατίτιδα σε παιδιά: Πρώτος θάνατος στην Ελλάδα

ΣΤΑΣΥ για ατύχημα στο Μοναστηράκι: Εχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας - Κανένας κίνδυνος ηλεκτροπληξίας

Scott Storch: Ποιος είναι ο παραγωγός του Hollywood που έβγαινε με την Paris Hilton, την Kim Kardashian και την Britney Spears

Δημήτρης Παπαγγελόπουλοςειδήσεις τώραNovartisΑλέξης ΤσίπραςΚυριάκος Μητσοτάκης