Πολιτική|06.07.2022 19:04

Τριτολογία Μητσοτάκη: Στις δεύτερες εκλογές θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για την ακρίβεια». Αυτό τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τριτολογίας του στη Βουλή ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να διακινδυνεύσει έναν δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας.

«Ο κόσμος ολόκληρος βρίσκεται αντιμέτωπος με μία πρωτοφανή οικονομική κρίση με πληθωρισμό όμοιο του οποίου δεν έχουμε δει εδώ και 40 χρόνια. Με τις κεντρικές τράπεζες να βρίσκονται σε αδυναμία να διαπιστώσουν την ένταση του φαινομένου και να παρέμβουν.  Και υπάρχουν ακόμα κάποιοι στην αίθουσα που ισχυρίζονται ότι αυτό το πρόβλημα δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό. Αδυνατείτε να αντιληφθείτε ότι εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί μία τομή και στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα . Έχουμε σήμερα τις τιμές φυσικού αερίου οι οποίες είναι πέντε φορές στην ψηλότερη από αυτές που ήταν πριν από ένα χρόνο. Πιστεύετε ότι φταίει ο Μητσοτάκης;», αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός και παράλληλα υπογράμμισε ότι αν  είχαμε μοιράσει όλα τα χρήματα δεν θα μας έμενε ευρώ.

Ακόμα, προανήγγειλε ότι «μπορεί να βρεθούμε σε καταστάσεις και στην αγορά φυσικού αερίου οι οποίες θα είναι πρωτόγνωρες και τα πράγματα να γίνουν ακόμα πιο δύσκολα». «Οφείλουμε να έχουμε δημοσιονομικές εφεδρείες», είπε και προσέθεσε : «Ένα είναι βέβαιο δεν πρόκειται να οδηγήσουμε  την χώρα σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό υλοποιώντας τις προτάσεις και  ιδέες οι οποίες θα ξετίναζαν την χώρα». 

Την ίδια ώρα, επισήμανε αναφορικά με την ακρίβεια ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και όποιος τις επικαλείται λέει ψέματα 

Σχετικά με την ελευθεροτυπία ο πρωθυπουργός τόνισε: «Σήμερα στην Ελλάδα οποιοσδήποτε μπορεί να γράψει οτιδήποτε. Αυτός είναι ο ορισμός της Ελευθεροτυπίας και ενοχληθήκατε γιατί έδειξε  κάποια εξώφυλλα εφημερίδων γιατί δεν μπορούσα να τα δείξω  όλα. Μία εφημερίδα ο θεός να την κάνει εφημερίδα είναι η επιτομή της χυδαιότητας και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε κλείσει. Το ανάποδο έχει η χώρα δεν έχει μηχανισμό προστασίας».

Αναφορικά με την Novartis o πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι τόσο ο κ. Παπαγγελόπουλος όσο και ο κ. Παππάς βρίσκονται ενώπιον του ειδικού δικαστήριο, κάτι για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έπρεπε να πανηγυρίζει. 

Τέλος, ειδική αναφορά έκανε στις εκλογές, υποστηρίζοντας ότι μετά τις δεύτερες εκλογές η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση. «Είπατε ότι είμαι παράγων αστάθειας, Έχω διακηρύξει πολλές φορές ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος 4ετιας παρότι κυκλοφορούν φήμες, αλλά χρέος μου είναι να υπερασπιστώ τη θεσμική σταθερότητα.  Η απλή αναλογική είναι ο παράγοντας-  βόμβα στα θεμέλια.  Η θέση της ΝΔ είναι σαφής σήμερα: περισσότερο παρά ποτέ ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα με κυβερνήσεις που απολαμβάνουν  την εμπιστοσύνη της Βουλής και μπορούν να κινηθούν γρήγορα. Αρα πηγή αστάθειας είναι η απλή αναλογική όταν γίνουν εκλογές στο τέλος 4τιας θα αδρανοποιηθεί και στις δεύτερες εκλογές θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση». 

Όλες οι ειδήσεις

Μητσοτάκης για εκλογές: Θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας

Ηπατίτιδα σε παιδιά: Πρώτος θάνατος στην Ελλάδα

ΣΤΑΣΥ για ατύχημα στο Μοναστηράκι: Εχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας - Κανένας κίνδυνος ηλεκτροπληξίας

Scott Storch: Ποιος είναι ο παραγωγός του Hollywood που έβγαινε με την Paris Hilton, την Kim Kardashian και την Britney Spears

ΒουλήεκλογέςΟυκρανίαΚυριάκος ΜητσοτάκηςΡωσίαειδήσεις τώρα