Πολιτική|07.07.2022 16:39

Η Δόμνα Μιχαηλίδου δεν είναι «ταγιεράτη υπουργός» - Όταν ήταν παιδί ήθελε να δουλέψει σε σούπερ μάρκετ ή στο... διάστημα

Newsroom

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μίλησε για τα παιδικά της χρόνια, για τα επαγγέλματα που σκεφτόταν ότι ήθελε να κάνει, για το πώς αντιμετωπίστηκε ως γυναίκα υπουργός και για την οικογένειά της που, όπως λέει, δεν βλέπει όσο θα ήθελε.

«Στον Πειραιά γεννήθηκα, στον Πειραιά μεγάλωσα, στον Πειραιά έμαθα ποδήλατο στην πλατεία Κοραή, στην πασαρέλα είπα τον πρώτο "παράνομό" μου καφέ» αναφέρει αρχικά, καθώς επέλεξε η συνέντευξή της να γίνει στην περιοχή αυτή.

Η υφυπουργός, ξεκινώντας να μιλά για τα παιδικά της χρόνια, δήλωσε πως «Έχω δύο πολύ αγαπημένους γονείς οι οποίοι με έκαναν σε σχετικά πιο μεγάλη ηλικία, τότε, με πολλή πολλή προσοχή πάνω μου στο διάβασμα, στα αθλητικά, στις φιλίες».

Έπειτα, αναφέρθηκε στο τι ήθελε να γίνει όταν μεγαλώσει: «Τη μία μπορεί να ήθελα να γίνω ναυπηγός, την άλλη μπορεί να ήθελα να γίνω αστροναύτης. Αλλά, από την άλλη, όταν πηγαίναμε με τη μητέρα μου στο σούπερ μάρκετ μου άρεσε πάρα πολύ που ήταν τόσα χρώματα, τόσες διαφορετικές εικόνες, τόσα προϊόντα, οι κυρίες που έκοβαν τα διάφορα προϊόντα μέσα στο σούπερ μάρκετ... Οπότε έλεγα "μαμά θέλω να δουλέψω μία μέρα στο σούπερ μάρκετ"».

«Είμαι 34 ετών και ήδη έχω αλλάξει τρεις καριέρες. Στη Βραζιλία, την Ινδία, στο Σουδάν, στην Ουγκάντα», προσθέτει, μιλώντας στο Star.

«Πιο έντονα στερεότυπα είναι αυτά που είναι και τα πιο εύκολα στον ήχο τους»

Σχετικά με το αν αντιμετώπισε διαφορετικές συμπεριφορές όντας γυναίκα, η Δόμνα Μιχαηλίδου είπε πως «Για αρκετό καιρό πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Πιο έντονα στερεότυπα είναι αυτά τα οποία είναι και τα πιο εύκολα στον ήχο τους. Δηλαδή όταν κάποιος λέει “είναι ωραίο κορίτσι αλλά είναι και πολύ έξυπνο”. Αυτό το αλλά, το είναι γλυκιά αλλά είναι και έξυπνη, είναι όμορφη αλλά είναι και αποτελεσματική, είναι κάτι που κρύβει ένα έντονο στερεότυπο».

Νόμιζαν πως ήταν γραμματέας

«Την πρώτη ημέρα που πήγα στο γραφείο μου, έρχεται ένας πολύ καλοπροαίρετος κύριος και λέει "σε όποιο από τα τέσσερα θέλετε μπορείτε να κάτσετε". Εννοώντας και υπονοώντας ότι εγώ είμαι στη γραμματειακή υποστήριξη της υφυπουργού ή του υφυπουργού, γιατί κάτι τέτοιο θα είχε στο μυαλό του. Στο Προεδρικό Μέγαρο μου είπαν πως οι συνοδοί πάνε από εκείνη την είσοδο, όχι από την κύρια. Υπάρχουν πολλά τέτοια. Αντίστοιχα, σε συνέντευξη Τύπου με είχε ρωτήσει ο κάμεραμαν πότε θα έρθει η υπουργός».

«Δεν βλέπω τους γονείς μου πολύ»

Αναφορικά με το αν άλλαξε η ζωή της με την πολιτική, είπε πως δεν έχει πια χρόνο αλλά «πάντα ό,τι καριέρα και να είχα, είχα πολύ γεμάτο πρόγραμμα. Δεν βλέπω τους γονείς μου πολύ, ο πατέρας μου είναι άρρωστος αρκετά και δεν τον βλέπω όσο θα ήθελα, η μητέρα μου περνάει δύσκολα με την αρρώστια του πατέρα μου, οπότε ούτε και εκείνη τη βλέπω όσο θα ήθελα».

Τέλος, σε ερώτηση εάν ποτέ χρειάστηκε να περιορίσει το ντύσιμό της, η ίδια απάντησε «όχι και δεν είμαι μια ταγιεράτη υπουργός. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να είσαι ταγιεράτος ή να φοράς όλη μέρα ταγιέρ».

πολιτικήΝέα Δημοκρατίαειδήσεις τώραΔόμνα Μιχαηλίδουπαιδί